Fără violență sau expresii nepotrivite. Cinci programe TV pentru copii certificate științific, 100% pozitive și amuzante
Data publicării:
În zilele noastre este posibil să găsiți o gamă largă de programe de televiziune pentru copii, cu tot felul de teme. Dar faptul că există o mare varietate de programe destinate copiilor nu înseamnă că acestea sunt cele mai bune pentru copii.

Deși este adevărat că majoritatea dintre ele au un conținut adecvat vârstei lor, în multe dintre aceste programe putem găsi personaje care nu sunt tocmai modele de urmat.

Acest lucru este deosebit de important, deoarece se știe că copiii tind să imite comportamentele pe care le observă la alții, inclusiv la personajele pe care le văd la televizor.

Din fericire pentru părinți, nu trebuie să trecem în revistă fiecare program în detaliu, deoarece știința ne-a ajutat dezvăluind cele mai bune programe TV pentru copii, cu conținut pozitiv și distractiv.

Acest lucru reiese dintr-o cercetare în cadrul căreia părinții au fost rugați să schimbe conținutul pe care copiii lor preșcolari îl urmăreau la anumite programe de televiziune, fără a schimba timpul petrecut în fața ecranului acasă.

Studiul a arătat că simpla schimbare a conținutului cu programe mai educative și prosociale a dus la o îmbunătățire a abilităților sociale ale copiilor, precum și la un comportament mai bun în general.

Iată câteva exemple de programe

Esențial este ca programele TV să aibă un conținut care să-i ajute pe copii să învețe noi abilități, cu modele de la care să poată imita abilități sociale pozitive. Iată care sunt cele mai bune programe pentru a realiza acest lucru, conform științei:

1) Daniel Tiger

Serialul se concentrează pe viața de zi cu zi a lui Daniel Tiger și a prietenilor săi din cartier. Fiecare episod prezintă situații și provocări comune cu care se confruntă copiii mici în viața lor de zi cu zi și modul în care grupul de prieteni reușește să le rezolve într-un mod pozitiv.

Conform unui studiu, copiii care îl urmăresc pe Daniel Tiger sunt mai predispuși să își recunoască mai bine emoțiile și să manifeste empatie.

2) Bluey

Acest program este preferat nu numai de copii, ci și de părinți: este difuzat în peste 60 de țări din întreaga lume și a devenit unul dintre cele mai apreciate și premiate programe pentru copiii preșcolari.

3) Doc McStuffins 

Acest serial ne face cunoștință cu Dottie, mai bine cunoscută de animalele ei de pluș drept "Doc", o fetiță de șase ani care are o capacitate naturală de a comunica cu jucăriile ei, pe care le vindecă în clinica ei din casa de jucării.

Ca și Bluey și Daniel Tiger, acest program îi învață pe copii valori precum importanța muncii în echipă și rezolvarea pozitivă a problemelor.

4) Dora Exploratoarea

Deși este destul de vechi (a avut premiera în 2000), Dora exploratoarea este un serial educațional care continuă să fie foarte popular și recomandat, în special pentru că este un serial interactiv, cu conținut pro-social și educațional. Conform mai multor studii, copiii învață mai mult cu acest tip de program și este încurajată dezvoltarea limbajului.

5) Blue

În aceeași linie cu Dora exploratoarea, găsim Blue's Clues, cu un format interactiv cu întrebări și pauze pentru ca copiii să răspundă la întrebările personajelor.

Conform unuia dintre studii, vizionarea acestui program ajută la extinderea vocabularului copiilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Cum să protejezi copiii de țânțari în mod natural

În timpul sezonului de vară, există multe insecte care...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?” / FOTO: freepik.com @syda_productions

Relația părinților cu școala, „terifiantă”. Urania Cremene: „Sunt extraordinar de multe dovezi că sistemul NU funcționează! Și îți pui întrebarea: e copilul meu de vină?”

pixel