Forme de iubire de sine pentru care nu trebuie să te simți vinovată
Data actualizării:
Data publicării:
Toată lumea este atât de ocupată. Nu poți încetini, iar când o faci, dintr-un motiv oarecare, te simți vinovat.

Vestea bună este că poți practicaiubirea de sine, poți învăța cum să te odihnești și te poți simți bine fără să te simți vinovat.

Citește 

Iată câteva forme de îngrijire de sine pentru care nu trebuie să te simți vinovat

 Ai un moment de mindfulness

Este vorba despre a rămâne în prezent. Să fiți conștienți de gândurile, emoțiile, senzațiile corporale și de mediul înconjurător moment de moment.

Aceasta înseamnă, de asemenea, să vă faceți timp din timpul zilei pentru a medita. Vă recomand să începeți cu 10 minute. Puteți medita în tăcere sau puteți face o scanare corporală.

Asta nu înseamnă că nu faci nimic. Faci ceva pentru mintea ta, oferindu-i odihnă.

Citiți o carte bună

Lectura recreativă este una dintre cele mai odihnitoare activități. Dacă vă este greu să vă motivați să citiți, alăturați-vă unui club de lectură pentru a vă ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun. Puteți citi orice. Doar fă-ți timp pentru asta.

Ascultați muzică

În loc să ascultați știrile în mașină, porniți un cântec. Vă veți simți mai bine și mai odihnit, potrivit unei meta-analize publicate în Health Psychology Review.

Petreceți timp în natură

Petreceți timp conectându-vă cu natura. Faceți o plimbare pe un traseu din apropiere, petreceți timp în ocean sau ieșiți la o plimbare în parc. Dacă nu puteți face aceste lucruri, petreceți timp în curtea din spate. Dacă nu aveți una, cumpărați o plantă pentru casa dumneavoastră.

O revizuire sistematică a beneficiilor pentru sănătatea mintală ale activităților recreative bazate pe natură, publicată în Annals of Leisure Research, ajută la demonstrarea modului în care conectarea cu natura este importantă pentru mintea ta. Și tu ai nevoie de soare și de aer curat.

Atingeți nisipul sau copacii. Nu vă faceți griji, nu vă veți murdări. Acest lucru vă va ajuta să vă conectați cu natura.

Nu faceți nimic și petreceți timp singuri

Când a fost ultima dată când v-ați uitat în calendar și nu aveați nimic programat? Această lume în ritm rapid poate fi solicitantă. S-ar putea să te simți vinovat dacă nu faci ceva. Dacă crezi asta, mintea ta îți spune o minciună.

Nu ești o mașină și nu ești menit să faci tot timpul. Fii mai blând cu tine și pune frână. Făcând acest lucru, îți condiționezi creierul să se odihnească.

Aprindeți o lumânare

Chiar dacă faceți ceva, puteți totuși să aprindeți o lumânare. Acest lucru va ajuta la crearea unui mediu relaxant. Veți simți cum mintea și corpul dumneavoastră se relaxează.

Uneori, când scriu în jurnal, aprind o lumânare. Acest lucru mă ajută întotdeauna să mă relaxez. Acesta este, de asemenea, un moment în care îmi închid telefonul mobil. Aceasta este o modalitate excelentă de a mă deconecta.

Poate vă gândiți că acest lucru nu este posibil. Dacă este cazul, atunci aruncați o privire la mentalitatea dumneavoastră. Când a încetat odihna să mai fie o prioritate în viața ta? Îi lași pe alții să definească modul în care îți petreci timpul? Adică partenerul tău, colegii de muncă sau superiorul tău?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel