Fosta gimnastă Camelia Voinea merge la Protecția Copilului și TAS, după i-a fost luată medalia de bronz Sabrinei: „Mă voi lupta cu ei până la capăt!”
Data publicării:
Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama și antrenoarea tinerei talente Sabrina Maneca-Voinea, a făcut o declarație marți care a captat atenția lumii sportive. În urma deciziei controversate a arbitrelor din finala de la sol desfășurată luni, prin care fiica sa a fost lipsită de medalia de bronz, Camelia Voinea a anunțat că va contesta rezultatul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Această măsură vine ca o reacție la ceea ce ea consideră a fi o nedreptate flagrantă.

Camelia Voinea, care cunoaște foarte bine lumea gimnasticii atât din postura de sportivă de elită cât și din cea de antrenoare, a declarat că este hotărâtă să lupte pentru dreptatea fiicei sale. 

„Vrem să mergem şi la TAS, şi la Protecţia Copilului, la tot ce înseamnă dreptate, pentru că este un copil care a fost nedreptăţit. O să ajung şi la psiholog, pentru că nu mi se pare normal să dai într-un copil de 17 ani care doreşte să aducă României şi gimnasticii româneşti rezultate şi să muncească pentru România şi să nu fie răsplătită ca atare.

Eu am peste 100 de imagini în telefon, prin care vom demonstra că nu avea de ce să îşi ia penalizarea asta de 0,1. Şi aceeaşi anchetă au făcut-o şi americanii.

Mihai Covaliu şi Nadia Comăneci sunt alături de noi şi le mulţumesc pentru ajutor, pentru că sunt alături de sportul românesc, sunt nişte oameni demni. Aseară am crezut că nu avem şanse să recuperăm medalia, dar dimineaţă am început să sper, pentru că s-a făcut expertiză la NBC şi peste tot.

Probabil că şi COSR va face plângere către TAS, nu stăm, ne dorim ca această medalie să revină României, pentru că acolo este locul ei, la gâtul Sabrinei. Cu acea zecime este clar că acea medalie ar fi revenit Sabrinei”, a declarat Camelia Voinea, potrivit Agerpres.

Camelia Voinea: „A fost o noapte albă, nu doar pentru mine, ci şi pentru Sabrina”

Antrenoarea Camelia Voinea a făcut publice declarații surprinzătoare marți, criticând eforturile reprezentanților Federației Române de Gimnastică (FRG) de a contesta nota americancei Jordan Chiles. Voinea a subliniat că astfel de acțiuni sunt nepermise conform regulamentului competițiilor de gimnastică.

„Din partea FRG s-au făcut mai multe eforturi pentru a contesta nota americancei şi sub nicio formă nu se admite aşa ceva. Nu se poate depune contestaţie pentru altă sportivă. Nu este normal. Nimeni nu spune despre zecimea pierdută de Sabrina, care o punea pe podium. Şi din asta cred că aţi înţeles totul”, a adăugat aceasta.

„A fost o noapte albă, nu doar pentru mine, ci şi pentru Sabrina. Am fost la un pas de a chema salvarea pe la 2:30 noaptea, după frisoane, plânsete, pentru că ea ştia clar că această medalie trebuia să fie a ei. Deci, nu mă las, mă voi lupta cu ei până la capăt. Pentru dreptate şi adevăr voi lupta până la sfârşit.

Eu vreau să i se dea dreptate Sabrinei şi după aceea tot eu voi face un comunicat, pentru că probabil gândurile Sabrinei sunt de a continua gimnastica. Eu nu am apucat să vorbesc cu ea la concret, pentru că am fost foarte supărată şi foarte tristă. Ea atâta a apucat să îmi spună aseară: Mami, eu mă las de gimnastică dacă nu voi avea continuitate, pentru că tot ceea ce ştiu, ştiu doar de la tine”, a completat antrenoarea şi mama sportivei.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Eveniment

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel