Fotografia cu profesorul îmbrăcat în fustă a împărțit România în două: „Ce valori transmite copiilor noștri? Dar TikTok-ul, un anumit gen muzical agreat de ei, ce valori transmit?”
Data publicării:
Un tânăr lector universitar de la Universitatea București a stârnit o furtună de reacții pe Internet după ce a fost fotografiat purtând o fustă scurtă, un top, sandale și o pălărie. Imaginea a devenit virală, generând mii de comentarii care variază de la susținerea libertății sale de exprimare vestimentară la indignarea unor părinți. 

O fotografie recentă, în care apare lectorul universitar dr. Andrei Nae, profesor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, a generat o adevărată efervescență în spațiul online. În imagine, profesorul este surprins purtând o fustă scurtă, un top asortat, sandale și o pălărie, iar această alegere vestimentară a atras un val de reacții diverse din partea publicului.

De la susținători care subliniază că fiecare individ are dreptul să se îmbrace așa cum dorește, până la critici care și-au exprimat nemulțumirea, afirmând că nu doresc ca copiii lor să fie expuși la asemenea exemple.

„Ce valori transmite copiilor noștri?”

„Fotografia este făcută astăzi la Universitatea București. În imagini este lector universitar dr Andrei Nae de la catedra de engleză. Că se identifica `she` adica `ea`, n-am o problemă. Bah, baiatule... cum să te prezinți în halul ăsta îmbracat la studenți? Că mai ești și în comisia de admitere. Plătește, bah, o rochie de bun gust. Zici că ești ultima centuristă întoarsă-n timp!”, a scris jurnalistista Mara Bănică pe pagina de Facebook.

Fotografia a declanșat un val de comentarii diverse pe rețelele sociale. Reacțiile oamenilor ilustrează o gamă largă de opinii despre normele vestimentare și rolul educației în societate.

„Am văzut un comentariu despre `ce valori transmite copiilor noștri?`. Dar TikTok-ul, mass media (în general), un anumit gen muzical agreat de ei, ce valori le transmit? Eu știu că este responsabilitatea părinților să transmită valori. Într-adevar, nu neg, profesorul trebuie să aibă o anumită conduită morală și profesională sau așa este de dorit. Dar am văzut mai mulți profesori imorali îmbrăcați în pantaloni decât domnul îmbrăcat în fustă”, a comentat un internaut.

Aceasta reacție subliniază faptul că valorile și moralitatea nu ar trebui judecate doar pe baza aspectului exterior, ci și pe comportamentul și profesionalismul individului.

„Într-adevăr, există un lucru revoltător în fotografia asta! Geanta nu se potrivește vreodată cu modelul ăsta de sandale! În rest, nu văd nici cea mai mică problemă cu ce poartă acest om”, a comentat o româncă.

„Este râsul, plânsul acestei lumi!”

Pe de altă parte, unii români au exprimat îngrijorări mai serioase privind impactul imaginii profesorului asupra elevilor.

„Eu nu am nimic cu nimeni, poate sa fie EA, EL, AMANDOI, FIECARE, ORICINE, să își zică cum vrea (...) Dar, un cadru didactic trebuie să inspire și să impună respect, să aibă simțul ridicolului măcar dacă nu prestanță... Eu cred că sunt meserii care impun o anume conduită care ar trebui să fie OBLIGATORIE! Dascăl, medic, preot, avocat...”

Alții au fost vehemenți în dezaprobarea lor, considerând că un astfel de comportament este inacceptabil. 

„Este incredibil unde s-a ajuns! Și glumă dacă ar fi fost era ceva rău… Să `apreciem` totuși că s-a îmbrăcat cu ceva…”

„Este râsul, plânsul acestei lumi! Mă oripilez ce modele își alege tânăra generație! Oare cei din conducerea universității sunt de acord cu individul domnișoara! Pentru că dacă o domnișoară apărea la examen așa îmbracată o taxau la maxim!”

„Să se îmbrace omul cum vrea”

Există și comentarii care reflectă o atitudine tolerantă și deschisă:

„Doamne ferește! Să se îmbrace omul cum vrea”

„Nu văd problema. Suntem în 2024 fiecare face ce vrea, dacă este profesor universitar înseamnă că este un bun profesor. Restul nu contează”

„Eu locuiesc în Olanda și nu am văzut sa se îmbrace cineva așa”

În schimb, alții și-au exprimat dezacordul vehement și preocupările legate de influența pe care astfel de exemple ar putea-o avea asupra tinerilor. Un utilizator a spus:

„Eu locuiesc în Olanda și nu am văzut sa se îmbrace cineva așa și sa meargă să predea în școală! RUȘINE statului ROMÂN că acceptă așa ceva în școlile sau alte instituții ale statului! Ce face el în timpul liber sau în intimitate e stric problema lui, dar eu, ca mamă, nu aș fi de acord ca acest specimen să fie în preajma copilului meu! Nu are ce educație să îi ofere și nici nu cred că elevii îl respectă la cum este îmbrăcat!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

Află câți copii are cea mai mare familie din lume!

Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...



Cele mai noi articole

Cum să previi astmul la copii

De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...

Este recomandat să le scoți amigdalele copiilor?

Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...


Top citite
Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie” / FOTO: freepik.com @senivpetro

Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie"

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică / FOTO: freepik.com @prostooleh

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență / FOTO: freepik.com @senivpetro

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

pixel