Fraze pe care părinții ar trebui să le spună dacă își doresc să crească copii buni
Data publicării:
Mai ales în contextul schimbărilor în așteptările față de familie și noilor stiluri de parenting, poate fi copleșitor pentru părinți să știe de unde să ceară sfaturi despre cum să crească copii buni.

De la abordări terapeutice, la afirmații mai practice și o mulțime de alte trucuri de parenting, poate fi util să începi de la bază.

Există mai multe fraze puternice pe care părinții buni ar trebui să le spună dacă își doresc să crească copii buni, multe dintre ele punând empatia, inteligența emoțională și împuternicirea în centrul atenției.

Citește și Mama sau tata? De la cine moștenește copilul caracterul

Adoptând aceste fraze intenționate și încurajând limite sănătoase, părinții pot asigura un spațiu sigur pentru ca micuții lor să se dezvolte.

Iată câteva fraze puternice pe care părinții buni ar trebui să le spună dacă își doresc să crească copii buni

SURSA FOTO: freepik.com@rimsha52

„Nu comentăm despre corpul altora”

„Poți fi supărat fără să fii rău”

„Ce putem învăța din această greșeală?”

„Nu înseamnă nu”

„Este în regulă să te simți supărat”

„Vrei ajutor sau vrei doar să te ascult?”

„Îți cunoști corpul mai bine decât oricine altcineva”

„Apreciez opinia ta, dar nu-mi voi schimba părerea”

„Mulțumesc că ai făcut asta”

„Drumul tău este diferit de al meu, dar te susțin”

Copiii adulți care nu s-au simțit sprijiniți sau încurajați de părinții lor în perioada copilăriei tind să recurgă la comportamente de „plăcere a celorlalți” și de căutare a atenției pentru a obține validare din partea altora — aceeași validare pe care nu au primit-o din partea părinților.

Folosind o frază sănătoasă precum „Cred în tine,” părinții pot asigura că creează un spațiu sigur și deschis pentru copilul lor să se dezvolte.

Chiar și prioritizarea unor momente scurte de sprijin sau cinele în familie, așa cum explică un studiu din Nature Human Behaviour, poate deschide oportunități pentru părinți de a-și exprima mândria într-un mod informal.

Pentru copii, aceste momente trecătoare sunt extrem de importante, ajutându-i să se simtă încurajați și motivați în viața de zi cu zi, precum și să își exprime și experimenteze identitatea autentică.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Adda a răbufnit pe TikTok: „Cine a făcut, mă, manualele de clasa a II-a? Nu mai pot!” Părinții confirmă: „Ceva de speriat! Zici că o fac intenționat să-i îndobitocească”

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

pixel