Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii”
„Tindem să credem că relațiile dintre părinți și copii se îmbunătățesc odată cu timpul. Discursul despre educația copiilor sugerează că primii ani de viață și adolescența sunt cele mai dificile etape, iar intrarea în vârsta adultă este o perioadă fără probleme.
Cu toate acestea, părinții se confruntă adesea cu dificultăți în relațiile cu copiii lor adulți”, remarcă Alexandra Blogier, jurnalistă specialistă în relațiile familiale, potrivit Your Tango.
Copiii cresc și își privesc părinții dintr-o perspectivă diferită. Nu doar că dezvoltă o viziune critică asupra educației pe care au primit-o, dar au și așteptări diferite față de părinții lor. Acest lucru poate zdruncina echilibrul relațional dintre părinți și copii.
Anumite fraze pot slăbi în mod special legătura dintre aceștia. Iată trei fraze pe care părinții nu vor să le audă din partea copiilor lor.
SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh
Tot mai mulți adulți se întorc să locuiască cu părinții lor sau rămân mai mult timp acasă. Acest fenomen nu este întotdeauna ușor de gestionat pentru părinți.
Vezi și Universitatea din Toronto dezvăluie metode pentru depistarea bebelușilor PEG înainte de naștere
Dacă la început oferirea unui ajutor copilului pare o decizie firească, pe termen lung, părinții nu mai sunt obișnuiți să trăiască cu copiii lor... Această frază poate semnala o perioadă mai complicată pentru întreaga familie.
Părinții au putea să fi dezvoltat o nouă viață fără copii, iar întoarcerea copilului lor adult poate fi percepută ca o schimbare bruscă.
Această frază face referire la greșelile pe care părinții le-au făcut în timpul educației copilului. Toți părinții fac greșeli! Și, dacă unele dintre ele au creat traume adevărate, este important să se poată discuta despre acestea în familie.
Pe de o parte, poate fi util pentru a calma relațiile să îți asculți copilul atunci când vrea să vorbească despre rănile din trecut. Este important să încerci să înțelegi cu adevărat ce a simțit.
Pe de altă parte, acest tip de discuție poate fi o oportunitate pentru părinți să își ceară scuze, pentru a lăsa trecutul în urmă.
Este o modalitate bună de a face în așa fel încât această frază să nu fie spusă în mod repetat de copil de fiecare dată când apare un conflict.
Copiii au nevoie să se simtă iubiți și ascultați așa cum sunt de către părinții lor. Dacă au crescut având impresia că trebuiau să depună multe eforturi pentru a obține atenția sau iubirea părinților lor, atunci este posibil să fi dezvoltat ideea că nu au fost iubiți în întregime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Eva Mendes a vorbit despre...
Există multe lucruri despre care să ne facem griji ca...
Adesea, părinții sunt...
Experții în dezvoltarea...
Atunci când ne gândim la un copil care se bâlbâie, este...
Eva Mendes a vorbit despre...