Generația actuală de copii, mai pregătită emoțional în fața unui examen? Diana Todeancă: „Sunt părinți, nu foarte mulți, din păcate, care înțeleg ASTA!” / VIDEO
Data publicării:
Realizatorul emisiunii Părinți Prezenți, Loredana Iriciuc, a discutat recent cu psihoterapeutul Diana Todeancă despre pregătirea emoțională a generației actuale de copii în fața examenelor. 

Întrebată dacă acești copii sunt mai pregătiți emoțional sau nu, Diana Todeancă a declarat: „Din fericire, cred că mai pregătiți emoțional sunt copiii acum. Sau sunt mai mulți copii pregătiți emoțional pentru că mai sunt părinți, nu foarte mulți, din păcate, dar sunt părinți care înțeleg importanța și care fac ceva în sensul ăsta și oferă iubire necondiționată copiilor și informații despre emoții.

Au apărut cărți, au apărut desene în care sunt reiterate toate informațiile astea.

Deci, vin informații din multe surse.

Citește și Cum poate fi gestionată frica de eșec în cazul copiilor care se tem de rezultatele slabe ale examenelor? Diana Todeancă: „Vreau să transmit părinților ASTA!” / VIDEO

Diana Todeancă: „Înainte se funcționa pe sistemul frică și atât”

În discuția recentă în cadrul emisiunii Părinți Prezenți, realizatorul Loredana Iriciuc și psihoterapeutul Diana Todeancă au abordat subiectul pregătirii emoționale a copiilor, comparând generațiile trecute cu cele prezente.

Înainte se funcționa pe sistemul frică și atât. De frică făceai foarte multe lucruri și de aici frământările generației Millennials (n.r. - Generația Y, cei născuți între 1981 și 1996) care au fost crescuți așa”, a specificat Diana Todeancă, evidențiind modul în care frica era principalul motor al acțiunilor pentru mulți dintre cei născuți în acea perioadă.

„Când apărea autoritatea, ne făceam mici cu toții”, a completat Loredana Iriciuc, realizator Părinți Prezenți, reflectând asupra impactului pe care figurile autoritare îl aveau asupra comportamentului și încrederii copiilor.

„Am învățat, dar la examen nu am mai știut nimic!” Ce se întâmplă atunci când creierul copilului nu mai funcționează de la „emoții”? Diana Todeancă, explicații / VIDEO

Diana Todeancă a continuat, subliniind consecințele acestui mod de a crește copiii: „Exact! Și mai apoi a apărut la job, în relație și în multe alte contexte și știm fiecare dintre noi cu ce ne confruntăm.

Deci, cred și sper că noile generații sunt mai bine pregătite din punct de vedere emoțional, dar există și excepții, bineînțeles. Sunt și părinți care nu vor să audă despre asta, nu-i interesează, nu citesc, nu se documentează și apar problemele la copii.

Vezi și Cum îți SABOTEZI fără să vrei copilul înainte de examen? Diana Todeancă: „Părinții fac adesea aceste DOUĂ GREȘELI!” / VIDEO

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @yarruta

Cele 20 de prenume ale celor mai deștepți oameni, conform unui studiu

Cel mai mare reproș pentru școala în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Cel mai mare reproș pentru școală, în forma actuală. Urania Cremene: „Produce peste 50% rebuturi! De ce ne dorim să inventăm roata? De ce chinuim profesorii?”

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

pixel