Moduri de a-ți învăța copilul EMPATIA. Terapeut: „Mulți adulți au fost programați altfel. Totuși, acestea sunt fundamentale pentru dezvoltarea copilului”
Sau, cu alte cuvinte, părinția nouă este o încercare prin foc, și uneori poate fi explozivă, mai ales atunci când vine vorba de scutecele unui bebeluș alăptat.
Vestea bună este că toți am făcut o mulțime de greșeli — și cu toții învățăm din ele.
Așadar, nu te teme dacă ai făcut unele (sau chiar toate!) dintre acestea și știe că ceea ce contează cu adevărat este cum te recuperezi după ele.
SURSA FOTO: Freepik.com@wolfhound911
Vezi și Lecții vechi, dar valoroase, pe care părinții încă le predau copiilor lor
Este ușor să cazi în capcana de a cumpăra prea multe haine pentru bebeluș, mai ales când îți dorești ca micuțul să fie îmbrăcat mereu frumos. Totuși, bebelușii cresc rapid, iar multe dintre hainele cumpărate rămân nefolosite.
Este normal ca părinții să fie îngrijorați de orice mic accident, dar adesea micile lovituri sau căzături nu sunt nimic grav. Este important să învățăm să rămânem calmi și să nu exagerăm cu reacțiile.
Mulți părinți devin obsedați de curățenie, dar bebelușii sunt destul de rezistenți și expunerea la câteva murdării nu va face decât să le întărească sistemul imunitar.
SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh
Este important să respecți ritmul copilului și să nu grăbești procesul de weaning. Fiecare copil este diferit și este esențial să îi oferi timpul necesar.
Unii părinți amână introducerea legumelor în dieta bebelușului, dar este important să le introduci treptat, pentru a obține o alimentație echilibrată.
Uneori, ca părinți, trebuie să învățăm să alegem care sunt luptele cu adevărat importante și să lăsăm deoparte micile conflicte care nu au un impact semnificativ asupra copilului nostru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.