Greșeli pe care le fac părinții atunci când își educă piticii
Data publicării:
A educa copiii nu este o sarcină ușoară. 

Copiii nu vin cu un manual de instrucțiuni sub braț, așa că, deși părinții au acces la o mulțime de informații și se pot pregăti pentru a face față creșterii copiilor, trebuie, de asemenea, să improvizeze și să învețe pe parcurs.

Chiar și atunci când au cele mai bune intenții, este normal să greșească, iar acest lucru face parte din procesul de părinție.

Citește și Tehnici pentru ca ai tăi copii să facă ceea ce trebuie, fără crize de furie sau discuții

Ceea ce este cu adevărat important este să înveți din acele greșeli pentru a le corecta înainte să fie prea târziu.

Cum greșești în creșterea copiilor?

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Cufundați în rutină și grijile zilnice, uneori este greu să ne dăm seama de greșelile pe care le facem în educația copiilor.

Majoritatea părinților acționează cu cele mai bune intenții, așa că uneori își justifică eșecurile gândindu-se că, până la urmă, ceea ce contează este ca micuții să fie fericiți și că vor avea timp în viitor să depășească obstacolele și să învețe prin propriile greșeli.

Vezi și „Se iau de fiul meu la școală pentru că se joacă cu jucării de fete.” De ce nu trebuie să ne temem de diversitatea alegerilor copiilor

Nu-i înveți pe copiii tăi să respecte pe ceilalți

Astăzi, părinții sunt conștienți de importanța încurajării copiilor să-și exprime deschis gândurile și sentimentele și să-și apere drepturile.

Totuși, concentrarea prea mult pe promovarea libertății copiilor poate face ca să fie trecut cu vederea faptul de a-i învăța să-i respecte pe ceilalți.

Până la urmă, libertatea unei persoane se oprește acolo unde începe libertatea alteia, iar este important ca micuții tăi să învețe această lecție încă de mici.

Îi supra-protejezi, în loc să le permiți să greșească

Sursa foto: freepik.com@user20119892

Mulți părinți vor să le ofere copiilor lor tot ceea ce nu au avut și fac tot ce le stă în putință pentru a le evita orice suferință.

 Încerci cu orice preț să nu se frustreze.

Urmezi toate tendințele sociale în materie de educație

Fiecare generație de părinți are propriile „norme” pentru a-și educa copiii.

Astăzi, de exemplu, există reguli nescrise care stabilesc vârsta ideală pentru ca copiii să înceapă să citească, cursurile extrașcolare pe care trebuie să le urmeze sau momentul potrivit pentru a le da un telefon mobil, dar, în realitate, aceste tendințe nu ar trebui să se aplice în toate cazurile.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel