Halloween: titluri de citit la ceas de seară
Data publicării:
Peste câteva zile, va fi Halloween, noua sărbătoare preferată a copiilor! Este o ocazie de a aborda temele fricii și prejudecăților, fără a uita să râdem.

Ce-ar fi dacă vrăjitoarea de sub pat ar deveni cea mai bună prietenă a noastră? Dacă am învăța cum să micșorăm monștrii? Dacă am înceta să ne mai temem de necunoscut, de întuneric, dacă am deveni un detectiv curajos sau exploratorul castelului unui uriaș? Datorită cărților, totul este posibil.

Chiar dacă ești speriat de moarte sub plapumă, te poți bucura de ea. Chiar dacă copiii (și adulții, de altfel) sunt plini de mici temeri și anxietăți, nu are rost să le ignorăm complet. În schimb, ar trebui să încercăm să le atenuăm prin râs, împărtășire și lectură.

Cărți de citit de Halloween

Sursa foto: freepik.com@fxquadro

Iată o selecție de 10 cărți de citit în timpul Halloween-ului, dar și înainte și după. Pentru a vă asigura că această sărbătoare nu este doar o scuză pentru a vă înfrupta din dulciuri (sau dulciuri cu puțin zahăr în ele), ci și o ocazie de a discuta despre temerile voastre și de a învăța cum să le depășiți.

Vrăjitoarea de sub pat

Célestine și Suzanne sunt două surori care nici măcar nu se tem! Asta dacă nu se confruntă cu o vrăjitoare... Dar este o vrăjitoare sub pat chiar atât de rea?

O nouă serie de benzi desenate pentru a minimaliza temerile cotidiene, cu două eroine în pantaloni scurți.

Les Sœeurs même pas peur, Tome 1, de Clément C. Fabre, publicat de Bayard Jeunesse.

„Povestea unui dovleac de Halloween” de Nicolae Balint

Povestea unui dovleac fermecat care prinde viață în noaptea de Halloween. Este o poveste simpatică, plină de ilustrații colorate, perfectă pentru copiii mai mici (3-6 ani) care vor să descopere tradițiile de Halloween.

„Familia Monstrulescu” de Iulian Tănase

O poveste amuzantă despre o familie de monștri care trăiește într-un mic oraș românesc. Cartea abordează cu umor tema monștrilor și e potrivită pentru copiii de 6-9 ani, fiind plină de aventuri și de învățături despre acceptare și prietenie.

„Coraline” de Neil Gaiman

Deși poate fi ușor înfricoșătoare, „Coraline” este o alegere excelentă pentru copiii de peste 10 ani. Povestea o urmărește pe Coraline, care descoperă o lume paralelă plină de mistere și creaturi ciudate. Cartea oferă o atmosferă de Halloween și un mesaj puternic despre curaj.

„Aventurile lui Pătrățel” de Alexandru Ciubotariu

O poveste plină de ilustrații despre un personaj simpatic pe nume Pătrățel, care se aventurează într-o lume a umbrelor și a fantomelor. Este o carte interactivă, plină de glume și provocări, pentru copiii de 7-10 ani.

„Noaptea înfricoșătoare a lui Max” de Andreea Ilie

Max are o noapte plină de aventuri înfricoșătoare, dar descoperă că frica poate fi învinsă. Aceasta este o poveste simpatică, pentru copiii de 4-8 ani, care îi ajută să înțeleagă și să gestioneze teama.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel