Iată cât cheltuiesc bunicii pe an pentru nepoții lor
Data publicării:
Între vacanțe, weekenduri sau alte ocazii de îngrijire improvizate, bunicii iubesc în general să se ocupe de nepoții lor. 

Uneori, acest lucru presupune și sacrificii financiare, așa cum arată un studiu recent.

„Iată ceva mic pentru a te răsfăța.” Această frază este spusă de mulți bunici, care nu ezită să treacă de la vorbe la fapte, punându-le nepoților o monedă sau un banc în buzunar.

Totuși, nu își dau seama, dar suma totală la sfârșitul anului poate fi destul de mare, așa cum relevă un studiu american realizat de The Senior List.

63% dintre bunici fac sacrificii financiare

Sursa foto: freepik.com@freepik

Citește și „Mi-e dor de bunica”. Cele mai emoționante poezii scrise de poeți români

Astfel, dintre cei 1200 de bunici intervievați, aceștia au spus că au cheltuit, în medie, puțin sub 4000 de dolari pe an (aproape 3700 de euro) pentru nepoții lor. Mai mult, conform acestui studiu, unii nu ezită să se priveze pentru a răsfăța copiii propriilor lor copii.

Potrivit cercetării, 63% dintre bunici fac sacrificii financiare pentru binele nepoților lor, iar 26% duc un trai mai modest pentru a le satisface nevoile.

Și mai simptomatic pentru dragostea pe care o poartă nepoților lor, bunicii nu se sfiesc să se îndatoreze sau să amâne pensionarea.

Alții chiar contribuie la construirea viitorului acestora, folosindu-și economiile. 10% dintre respondenți au declarat că au dat direct nepoților lor 10.000 de dolari (aproape 9270 de euro) sau mai mult.

Pentru bunici, banii nu sunt cei mai importanți

Vezi și 450 de euro pe lună pentru bunicii care au grijă de nepoți. Unde se întâmplă asta

Cu toate acestea, pentru bunici, nu totul este o chestiune de bani, dimpotrivă. La întrebarea „În ce mod non-financiar îi ajutați pe nepoții voștri?”, 75% dintre aceștia au răspuns „petrecând timp de calitate împreună”, 71% oferind sfaturi, 65% împărtășind tradițiile de familie sau moștenirea culturală și, în final, 51% ajutându-i cu temele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Sfaturi pentru alegerea unui nume pentru bebelușul tău

Încă cauți numele perfect? Fii liniștit, nu ești...

Te-ai născut de Crăciun? Iată ce înseamnă!

A fi născut de Crăciun este ca un mic miracol.



Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel