Iată câte jucării ar trebui să aibă copilul tău pentru a fi „cel mai fericit” în orice moment
Data publicării:
Te-ai întrebat vreodată dacă copilul tău are prea multe jucării?

Lego vechi și plușuri abandonate ocupă spațiu de depozitare sub paturi și în dulapuri. Poate că camera copilului tău arată ca o explozie la Toys R Us?

Ei bine, ar trebui să încerci această tehnică pentru a le reduce!

Regula celor 20 de jucării

"Regula celor 20 de jucării" este exact ceea ce sugerează numele. Copilul tău nu ar trebui să aibă mai mult de 20 de jucării disponibile pentru joacă în orice moment.

Atunci când primește o jucărie nouă, fie că este cumpărată sau primită cadou, ar trebui să aleagă o jucărie veche pe care să o doneze unui magazin de caritate sau să o ofere altui copil.

Această idee a fost introdusă de o mamă pe nume Sarah Mae pe blogul ei, The Motherish.

 

 

SURSA FOTO: Freepik.com@ruslan_ivantsov

„Am decis să avem o regulă foarte simplă care să devină fundația modului în care vom trăi: Mai puține lucruri, mai multă liniște.

„Cu cât avem mai puține lucruri, cu atât ne simțim mai puțin copleșiți. Iar cu cât ne simțim mai puțin copleșiți, cu atât suntem mai fericiți.”

Această regulă oferă un sentiment revigorant de ușurare. Imaginează-ți că copilul tău ar avea doar 20 de jucării, depozitate frumos într-o cutie sau aranjate pe rafturi. Cum ar arăta casa? Chiar au nevoie de mai mult de atât?

Pur și simplu așează-ți copilul și explică-i: „Vom scăpa de câteva lucruri astăzi. Putem arunca unele și dărui altele, dar la final, vei rămâne doar cu 20 de jucării.”

 

Citește și La ce vârstă încetează copiii să se mai joace cu jucăriile? Un nou studiu și-a prezentat concluziile: „Se întâmplă din ce în ce mai devreme”

„20 de jucării sună mult… sau poate nu.”

 

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Având în vedere grămezile de jucării care umplu camerele copiilor noștri, pare o cantitate mică.

Să presupunem că seturile de jucării se numără ca o singură jucărie și că plușurile iubite sunt excepții. Până la urmă, cine poate să se despartă de ele? Sunt practic membri ai familiei!

Ce părere ai? Crezi că ai putea implementa „Regula celor 20 de jucării”?



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Psiholog Stanford: „Abilitatea nr. 1 care îi va diferenția pe copiii de succes de cei care vor eșua în viață, în secolului XXI!” Majoritatea părinților o neglijează! / FOTO: freepik.com @master1305plus

Psiholog Stanford: „Abilitatea nr. 1 care îi va diferenția pe copiii de succes de cei care vor eșua în viață, în secolului XXI!” Majoritatea părinților o neglijează!

Cele 11 comportamente ale părinților ce îl frânează pe copil să fie independent și rezilient. Psihologi: „Îi dau încontinuu mesajul că nu e capabil să se descurce” / FOTO: freepik.com @kocamir

Cele 11 comportamente ale părinților ce îl frânează pe copil să fie independent și rezilient. Psihologi: „Îi dau încontinuu mesajul că nu e capabil să se descurce”

Razvan Vasile: „Asta e cea mai bună metodă de educație pentru un copil” / FOTO: freepik.com @dmytro_sidelnikov

Răzvan Vasile: „Asta e cea mai bună metodă de educație pentru un copil” / VIDEO

Afirmațiile pe care bunicii NU ar trebui să le spună niciodată nepoților. Psihologi: „Sunt expresii învechite care pot răni emoțional sau jigni!” / FOTO: freepik.com @SkelDry

Afirmațiile pe care bunicii NU ar trebui să le spună niciodată nepoților. Psihologi: „Sunt expresii învechite care pot răni emoțional sau jigni!”

pixel