Iată ce ar trebui să le spui băieților în loc de „fii bărbat!” când trec printr-o perioadă sensibilă
Data publicării:
Un terapeut a vorbit pe TikTok pentru a explica ce fraze nu ar trebui să le spunem băieților, pentru a preveni ca aceștia să fie influențați de masculinitatea toxică.

„Nu fii laș, fii bărbat!” este o frază pe care mulți părinți o rostesc atunci când copiii lor se află într-o situație vulnerabilă. Totuși, pe TikTok, un terapeut explică faptul că astfel de cuvinte trebuie evitate cu orice preț.

Pe contul @raisingboysandgirls, David Thomas discută despre mesajele greșite pe care le primesc de obicei băieții și cum ar trebui să intervenim pentru a le schimba.

Citește și Universitatea Harvard: „Pentru a crește adulți de succes, trebuie să le permiți copiilor tăi să facă treburi casnice”

„Fii bărbat”: o frază nepotrivită

„La vârsta de 9 sau 10 ani, creierul unui băiat începe să canalizeze toate emoțiile primare - frica, tristețea, confuzia, dezamăgirea - într-o singură emoție. Și care este această emoție? Este furia”, începe Dr. Thomas.

„Și din punct de vedere cultural, cred că transmitem băieților mesaje care spun că este normal să fii furios, dar nu este normal să fii trist. Este normal să fii furios, dar nu este normal să îți fie frică sau să te îngrijorezi.”

Apoi, el afirmă că fraza clasică și complet toxică „Fii bărbat” trebuie interzisă, explicând ce se află de fapt în spatele acesteia.

„Dacă descompunem cu adevărat această frază, dacă ne gândim la ceea ce conține, cred că aceasta transmite mesaje de genul „nu mai avea emoții și nu cere ajutor”, potrivit Parents.

Iată fraza pe care să o spui copilului tău când este într-o perioadă sensibilă

Conform expertului, acest tip de mesaje este toxic și nu îi pregătește pe băieți să își gestioneze emoțiile atunci când devin mai mari. Specialistul sugerează fraze precum: „În loc să spui: «Nu mai plânge», ar trebui ca băieții tăi să audă lucruri de genul «Hai să încercăm să înțelegem mai bine. Văd că te apasă ceva. Hai să vorbim despre asta».”

Aceste mesaje arată că, în calitate de părinți, suntem acolo pentru a-i ajuta să rezolve o problemă sau un sentiment profund, în același timp reducând starea de excitație care s-ar putea transforma în furie.

Scopul este, în final, de a trece de la o soluție de coreglație la o soluție de autoreglare, la fel cum înveți un copil să meargă cu bicicleta.

„Dacă cad de pe bicicletă și se lovesc, le vom oferi puțin confort și sprijin și îi vom ajuta să se urce din nou pe bicicletă pentru a merge mai departe”, conchide acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
3 comportamente ale părinților care cresc copii nefericiți, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @Halinskyi Maksym

3 comportamente ale părinților care cresc copii nefericiți, potrivit unui psiholog

„Dragi părinți, cea mai bună meserie de pe planetă și cea mai bănoasă este ASTA!” Teodora Mețiu, cea mai importantă lecție pentru succesul unui copil! / FOTO: freepik.com @tan4ikk

„Dragi părinți, cea mai bună meserie de pe planetă și cea mai bănoasă este ASTA!” Teodora Mețiu, lecție importantă pentru creșterea unui copil de succes / VIDEO

Nume românești de copii, deosebit de frumoase, folosite din ce în ce mai rar de părinții din ziua de astăzi / FOTO: freepik.com @daria_tykhonenko

Nume românești de copii, deosebit de frumoase, folosite din ce în ce mai rar de părinții din ziua de astăzi

Tăcerea în clasă: disciplină sau problemă ascunsă? Semnele care ar trebui să-i alarmeze pe profesori / FOTO: freepik.com @standret

Tăcerea în clasă: disciplină sau problemă ascunsă? Semnele care ar trebui să-i alarmeze pe profesori

pixel