Iată diferența de vârstă ideală într-un cuplu pentru ca acesta să dureze
Data publicării:
Mai multe zicale spun că „dragostea nu are vârstă” sau „căsătoria târzie, căsătorie fericită”. 

Dar ce spune știința despre ce trebuie să aibă un cuplu pentru a dura o viață întreagă?

Un studiu american, realizat pe un eșantion de peste 3.000 de cupluri pe parcursul mai multor ani, arată că diferența de vârstă dintre parteneri influențează satisfacția și stabilitatea relațiilor amoroase.

Care este diferența de vârstă ideală?

Studiul, ale cărui rezultate au fost publicate în Journal of Population Economics, arată că există o anumită diferență de vârstă care contribuie la o mai mare reziliență în fața provocărilor și o stabilitate mai mare pe termen lung.

Citește și STUDIU: „Căsătoria cu o persoană mai tânără prelungește viața bărbaților. Dar o scurtează pe cea a femeilor”

Cuplurile cu o diferență de vârstă între 0 și 3 ani au un nivel ridicat de satisfacție și o stabilitate mare.

Cele cu o diferență de 4-7 ani au un nivel mediu de satisfacție și o stabilitate moderată a relației.

Cuplurile cu o diferență de vârstă de peste 8 ani au un nivel de satisfacție variabil și o fragilitate mai mare.

Cuplurile care au o diferență de vârstă de maximum 3 ani au un nivel ridicat de satisfacție și stabilitate pentru că împărtășesc aceleași experiențe de viață, aceleași obiective, aceleași referințe culturale și, poate, și aceeași energie.

Provocările unei relații cu diferență mare de vârstă

Pe de altă parte, cuplurile cu o diferență mare de vârstă se confruntă adesea cu divergențe în proiectele lor de viață, diferențe de ritm și energie și percepții sociale diferite.

Deși acest lucru nu reprezintă neapărat o problemă în sine, este necesar să existe mai multă voință de a depăși aceste neînțelegeri pentru a merge pe același drum.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Sfaturi pentru alegerea unui nume pentru bebelușul tău

Încă cauți numele perfect? Fii liniștit, nu ești...

Te-ai născut de Crăciun? Iată ce înseamnă!

A fi născut de Crăciun este ca un mic miracol.



Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

3 semne care arată că părinții au țipat prea mult la tine în copilărie. Experți: „Provoacă micro-traume. Este copleșitor pentru un micuț să fie supus la așa ceva!” / FOTO: freepik.com @dusanpetkovic

3 semne care arată că părinții au țipat prea mult la tine în copilărie. Experți: „Provoacă micro-traume. Este copleșitor pentru un micuț să fie supus la așa ceva!”

pixel