Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?
Au bebelușii amintiri? Da, dar...
Familiile disfuncționale pot avea un impact negativ considerabil asupra copiilor. Când aceștia ajung adulți, ei continuă să poarte rănile copilăriei, iar aceste traume au consecințe concrete asupra vieții lor de zi cu zi.
Citește și Cele mai bune activități pentru a te bucura de vacanța de Crăciun alături de copii
Pot adopta comportamente toxice cu cei din jurul lor, atât în viața personală, cât și în cea profesională. Unii ajung să se trateze într-un mod dăunător, așa cum explică cei de la Your Tango:
„Este deja destul de dificil să treci prin vârsta adultă fără să ai sentimentul constant al unui traumatism nerezolvat care îți influențează relațiile, îți afectează stima de sine și sabotează dinamica familială, adesea fără ca tu să îți dai seama.
Identificând semnele care arată că ai crescut într-o familie disfuncțională, chiar dacă nu ți-ai dat seama de acest lucru pe atunci, poți dezvolta un sentiment important de încredere în tine și de conștientizare de sine, care va avea beneficii în toate aspectele vieții tale de adult.”
Unul dintre părinții dumneavoastră sau ambii ar fi putut avea dificultăți în a-și arăta și exprima emoțiile.
Jennifer Litner, terapeută de cuplu și familie, observă că această deconectare emoțională poate proveni dintr-o tulburare sau din traume legate de copilăria părinților.
Cu toate acestea, această deconectare a putut fi foarte toxică pentru dumneavoastră ca și copii. Copiii au nevoie să înțeleagă ce sunt emoțiile lor, de ce apar și cum să le regleze.
Atunci când părinții lor, care sunt modelele lor, nu își arată propriile emoții, aceștia sunt privați de exemple care le-ar putea servi drept referință în acest sens.
De asemenea, pot avea frecvent sentimentul că sunt singuri și nu înțeleg cu adevărat cine sunt părinții lor. Emoțiile fiind mereu trecute sub tăcere, legăturile dintre părinți și copii în astfel de cazuri sunt foarte slabe și cauzează suferință.
Un studiu publicat în 2017 a evidențiat cât de importantă este disponibilitatea emoțională pentru sănătatea relațiilor umane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Au bebelușii amintiri? Da, dar...
Dacă ești părinte care stă pe...
A deveni părinte este o...
Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...
Au bebelușii amintiri? Da, dar...
Dacă ești părinte care stă pe...
A deveni părinte este o...
Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...