Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Naval Battle este un joc clasic de strategie pentru copii. Ai nevoie de hârtie și creion.
Jucători : 2 copii (7 ani și peste)
Cum se joacă: pentru a juca bătălia navală trebuie să desenezi patru grile (două pentru fiecare jucător), alcătuite din același număr de casete.
Fiecare casetă este identificată printr-o pereche de coordonate, corespunzătoare rândului și coloanei: în mod tradițional, literele sunt folosite pentru rânduri și cifrele pentru coloane (prin urmare casetele pot fi „A-1”, „B-6”, „ H-10” și așa mai departe).
După pregătirea grilelor, jucătorii convin asupra câte nave să aibă și ce dimensiune: de exemplu, poate fi o navă spațială cu cinci, o navă spațială cu patru, două nave spațiale cu trei și trei nave spațiale cu două.
Procedăm apoi la poziționarea navelor pe una dintre grile, care trebuie ținută ascunsă de adversar pe toată durata jocului. O navă ocupă un anumit număr de pătrate adiacente într-o linie dreaptă (orizontală sau verticală). Regula de bază este că două nave nu se pot atinge.
Odată ce navele sunt poziționate, jocul se desfășoară pe rând. Jucătorul căruia îi este rândul „bombardează” spațiul naval al adversarului declarând coordonatele unui spațiu (de exemplu, „B-5”). Adversarul va trebui să verifice pe grila lui dacă acel spațiu este ocupat de una dintre navele sale.
Dacă da, el răspunde „hit!” și marchează acel pătrat pe grila ta; dacă nu, răspunde „ratat”. Desigur, nu va trebui să spună ce tip de navă a fost lovită sau unde sunt celelalte.
Pe a doua masă oferită, jucătorii notează loviturile pe care le-au tras și rezultatul lor. Când o lovitură lovește ultimul spațiu ocupat de o navă, jucătorul care suferă lovitura va trebui să spună „lovit și scufundat!”.
Obiectiv: Jucătorul care scufundă primul toate navele adversarului câștigă.
Este un joc care se joacă în interior. Ai nevoie de atâtea coli de hârtie și pixuri câte jucători sunt.
Jucători: 4 copii în sus
Cum să joci: tu decizi care sunt categoriile de joc. În general sunt orașe, animale, flori și fructe, dar poți adăuga și categoriile nume proprii, culori, profesii, țări și așa mai departe. Se trasează apoi un tabel pe foile cu diverse rânduri și atâtea coloane câte categorii alese, plus unul pentru punctajul total.
Un jucător, la rândul său, recită mental literele alfabetului, până când altul îl oprește: ultima literă la care s-a gândit va fi cea a rândului de joc.
Începi să te gândești și să scrii în tabel, pentru fiecare categorie, un cuvânt care începe cu litera aleasă. Când un jucător completează toate categoriile, el spune „gata!” sau „terminat!” și toți ceilalți trebuie să se oprească.
Jucătorii citesc pe rând cuvintele scrise și apoi atribuie puncte: 10 puncte pentru fiecare cuvânt original, 5 puncte pentru fiecare cuvânt comun unuia sau mai multor jucători. Scorurile trebuie înregistrate în coloana totală.
Continuați prin alegerea unei noi litere.
Obiectiv: câștigă cine are cele mai multe puncte sau atinge scorul ales ca gol final.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Un tată a împărtășit, într-un...
Când copiii noștri ajung la...
Rugăciunile de dimineață și...
Crăciunul este aproape aici...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Furia și izbucnirile...