În atenția părinților! Meditațiile elevilor ar putea fi deduse din impozitul pe venit
Data publicării:
Vești bune pentru părinți! Începând de anul viitor, cheltuielile pentru meditațiile copiilor ar putea fi deduse din impozitul pe venit. 

Această inițiativă face parte din reforma fiscală pe care Guvernul o are în pregătire. Prin această măsură, autoritățile urmăresc două obiective: încurajarea părinților să declare meditațiile și impozitarea profesorilor care oferă pregătire extrașcolară.

De asemenea, Guvernul ia în considerare acordarea de deduceri și pentru cheltuielile cu creșele, grădinițele și serviciile de sănătate. Intenția este de a reduce taxarea pe muncă, propunând un sistem de deduceri de 10% din impozitul pe venit.

Astfel, părinții care plătesc pentru meditațiile copiilor ar putea beneficia de aceste deduceri, contribuind totodată la reducerea evaziunii fiscale în acest sector.

În București, aproape 1.500 de profesori și-au declarat veniturile din meditații

Conform datelor ANAF, în 2022, instituția a colectat 12,6 milioane de lei din impozitul pe veniturile obținute din meditații la nivel național. În București, aproape 1.500 de profesori și-au declarat veniturile din această activitate.

Surse din cadrul Observator indică faptul că ar putea fi acordate deduceri și pentru părinții care își înscriu copiii la programe after school, creșe, grădinițe, școli și pentru servicii medicale și stomatologice. Vor fi stabilite și plafoane pentru aceste deduceri, ca parte a reformei fiscale pregătite de Guvern și incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Aceste măsuri sunt planificate să intre în vigoare treptat, unele începând cu 1 iulie 2025, iar altele de la 1 ianuarie 2026.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum să previi astmul la copii

De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...


Top citite
Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie” / FOTO: freepik.com @senivpetro

Cele șapte comportamente ale copilului fericit. Specialist: „Aceste atitudini îți arată că micuțul tău crește puternic și plin de bucurie"

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică / FOTO: freepik.com @prostooleh

Dacă spui aceste expresii când vorbești cu copilul, va avea o personalitate puternică și autentică

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență / FOTO: freepik.com @senivpetro

Nume pentru copii care înseamnă curaj și putere: Sugestii pentru părinții care doresc să transmită un mesaj de încredere și reziliență

pixel