Încălțăminte copii: Alege mărimea perfectă ținând cont de aceste sfaturi
Data publicării:
Când vine vorba de cumpărarea de pantofi noi pentru un copil, prima întrebare pe care și-o pun părinții este firesc: cum să alegi mărimea potrivită?

Picioarele copiilor sunt în continuă creștere, mai ales în primii ani, așa că trebuie să fim conștienți de mărimile lor de pantofi și să evităm consecințele negative, atât din cauza unui pantof mic, cât și a celui mare.

Ținând cont de faptul că fiecare copil crește într-un ritm diferit, iar schimbările de mărime sunt de obicei aproximative, descoperă cum să alegi mărimea potrivită a pantofilor pentru copii și cum poți schimba degajarea de la un tip de pantof la altul.

Mai bine după-amiaza

Primul lucru de luat în considerare este că cel mai bun moment pentru a încerca o pereche nouă de pantofi pentru un copil (precum și pentru un adult) este după-amiaza. În timpul zilei, de fapt, piciorul tinde să se lărgească puțin și acest lucru reduce riscul de a cumpăra pantofi prea înguști.

Spațiu între branț și cel mai lung deget

Acestea fiind spuse, pentru a alege mărimea potrivită de pantof trebuie să verificați mai întâi dacă există un spațiu de aproximativ 12-13 mm între marginea din față (partea din față) a branțului intern și cel mai lung deget de la picior. Este important de subliniat că acest lucru nu este întotdeauna reprezentat de degetul mare de la picior; 

3. Fotografie... (pexels-keira-burton-6624188_32790900.jpg)

Fotografie de la KATRIN  BOLOVTSOVA/ Pexels

Dacă branțul este detașabil, va fi foarte simplu să verifici mărimea pe branțul propriu-zis, după ce îl scoți din pantof. De altfel, va fi suficient să-i ceri copilului să pună piciorul pe el (eventual în timp ce se află în poziție verticală) pentru a verifica dacă există spațiul necesar.

Cu toate acestea, dacă branțul nu este detașabil, lucrurile devin puțin mai complicate. O tehnică foarte populară este să apăsați vârful pantofului cu degetele, pentru a verifica distanța dintre acesta și vârful piciorului. Fii atent însă: copiii își retrag adesea degetele de la picioare în timpul acestei manevre și, prin urmare, se poate întâmpla ca ei să nu-și dea seama că degetul mare atinge de fapt vârful.

2. Fotografie... (pexels-pixabay-267278_77875400.jpg)

Fotografie de la Pixabay/ Pexels

O strategie mai precisă este măsurarea piciorului copilului și adăugarea cu 12-13 mm în plus la lungimea obținută.

Înregistrând această măsurătoare pe o bandă de carton lată de aproximativ două degete și introducând-o în interiorul pantofului, vei putea înțelege dacă numărul este cel corect.

Călcâiul bine fixat

Pentru a verifica ca pantoful să nu fie prea lat, este bine să verificați ca în timpul mersul călcâiul copilului să nu iese din pantof.  

Acordați atenție modului în care vi se potrivesc pantofii

O ultimă observație importantă: potrivirea unui pantof variază în funcție de marcă și uneori și în funcție de model. De aceea, dacă copilul tău poartă o pereche de pantofi mărimea 21, asta nu înseamnă că aceeași mărime se va potrivi cu o altă pereche.

Cum să înțelegi dacă pantofii sunt încă buni?

Picioarele copiilor cresc rapid, mai ales în primii ani de viață. Din acest motiv, este o idee bună să verifici cel puțin o dată pe lună dacă pantofii tăi nu au devenit prea mici.

După cum am văzut deja, verificarea dacă încălțămintea copilului tău încă se potrivește este foarte simplă atunci când poți scoate branțul. După ce l-ați îndepărtat, pur și simplu așezați-l pe podea și lăsați copilul să-și sprijine piciorul pe el în timp ce este în poziție verticală.

1. Fotografie... (pexels-ekaterina-bolovtsova-4868553_34153600.jpg)

Fotografie de la Keira Burton/ Pexels

Asigurați-vă că călcâiul este aliniat cu marginea branțului și verificați spațiul dintre cel mai lung deget de la picior și marginea din față a branțului. Dacă degetul de la picior este la margine sau chiar atinge marginea branțului, înseamnă că este timpul să cumperi pantofi mai mari.

Aceeași observație, desigur, trebuie făcută și în ceea ce privește lățimea.

Cu toate acestea, dacă pantofii nu au branț detașabil, va trebui să apelați la trucurile menționate în paragraful anterior.

În general, verificarea trebuie făcută o dată la 3-4 luni, verificându-se nu doar ca degetul mare (sau alt deget) să nu lovească vârful ci și ca pantoful să nu fie deformat de proeminențe pe laterale (provocate de degetele de la picioare care, din lipsă de spațiu, sunt împinse de partea superioară), și că picioarele nu prezintă roșeață sau vezicule.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Homepage

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT / FOTO: Freepik.com@ harsh2030fp

Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra / FOTO: freepik.com@ yearon112

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială: o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!” / FOTO: freepik.com @Ambreen

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!”

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele! / FOTO: freepik.com @ user18954937

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele!

pixel