Infidelitate: Iată 5 semne care ar trebui să te alerteze, conform unui psiholog
Data publicării:
Un psiholog a identificat cinci semne care arată că partenerul tău ar putea folosi strategii pentru a-și ascunde infidelitatea. 

Infidelitatea este una dintre cele mai mari temeri ale partenerilor dintr-o relație.

Un studiu din aprilie 2022, publicat în Personality and Individual Differences, a analizat strategiile comune folosite de partenerii infideli pentru a-și ascunde comportamentul.

Potrivit autorului studiului, oamenii infideli pot folosi până la 53 de strategii diferite pentru a-și ascunde infidelitatea.

În medie, 70% dintre aceștia utilizează cel puțin șapte strategii de acoperire. Mark Travers, psiholog, prezintă cinci dintre acestea în rubricile Psychology Today.

Îți vor arăta mai mult interes decât de obicei

„Pentru a-și ascunde infidelitatea, partenerii care trișează ar putea face totul pentru a te face să simți că ești centrul lumii lor. Ei devin excesiv de afectuoși, fac mai multe acte de bunătate, oferă cadouri neașteptate sau inițiază sex mai des decât de obicei în relația voastră”, explică psihologul.

Această atenție sporită poate fi o strategie deliberată sau o modalitate inconștientă de a compensa vinovăția.

Nu vor lăsa nicio urmă digitală a aventurii lor

„Cei care înșală depun eforturi mari pentru a elimina orice dovadă digitală a aventurilor lor. Ei șterg mesajele dubioase, e-mailurile și jurnalele de apeluri pentru a se asigura că nu rămâne nimic suspect pe dispozitivele lor. Când folosesc rețelele sociale sau aplicațiile de mesagerie în prezența ta, vor fi foarte atenți: evită să deschidă anumite aplicații sau își întorc ecranul de la tine”, notează psihologul.

Importanța tehnologiei digitale în relațiile și comunicarea noastră îi determină pe infideli să fie deosebit de vigilenți pentru a minimiza riscurile de a fi descoperiți.

Vor avea un al doilea telefon

„Pentru a-și ascunde infidelitatea online, mulți infideli merg până acolo încât își cumpără un al doilea telefon dedicat contactării partenerului lor. În plus, pot crea conturi de e-mail secundare pentru a separa orice dovadă a infidelității de conturile lor obișnuite”, afirmă psihologul.

Astfel, partenerii vor avea dificultăți în a găsi mesaje cu amantul sau amanta.

Se vor asigura că totul este protejat prin parolă

„Înșelătorii se bazează adesea pe protecția prin parolă pentru a-și ascunde activitățile. Ei pot schimba parolele partajate anterior sau pot adăuga altele noi pe dispozitivele care anterior nu erau protejate. Acest strat suplimentar de securitate îi ajută să-și păstreze secretul și te împiedică să descoperi dovezile infidelității lor”, explică psihologul.

Vor fi în mod deliberat discreți

Când infidelii își dau întâlniri cu amantul sau amanta, aranjează totul astfel încât să nu fie văzuți.

„Ei aleg locuri izolate, îndepărtate, unde este puțin probabil să fie recunoscuți, locuri pe care nu le-ai vizita niciodată. Pentru a evita să fie reperați, planifică aceste întâlniri cu meticulozitate și folosesc scuze plauzibile pentru absența lor, cum ar fi o întâlnire de lucru, o ieșire cu prietenii sau o excursie la sală”, spune Mark Travers.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel