A fost desemnat cuvântul anului 2024! Termenul a fost căutat de aproape 130.000 de ori pe Cambridge Dictionary
Tatăl a plecat de acasă ca în fiecare dimineață, din Mogliano Veneto, și s-a îndreptat spre compania la care lucrează, care se ocupă de iluminat.
Pe drum – ca în fiecare dimineață – ar fi trebuit să o lase pe Agnese într-un loc sigur, la creșă. Dar, mintea i-a cedat și a mers direct la muncă.
Afară erau peste 30 de grade. În mașină, mult mai mult de 40.
SURSA FOTO: captură ilrestodelcarlino.it
Nimeni nu a observat ce se întâmplă până la ora prânzului, când alți muncitori ai companiei au văzut fetița leșinată pe bancheta din spate a mașinii. Atunci s-a dat alarma, dar pentru micuța Agnese era deja prea târziu.
Tatăl s-a grăbit spre parcare și – conform Corriere del Veneto – un martor l-a văzut descărcându-și durerea și furia „lovind violent mașina cu picioarele, pumnii, umerii”.
A fost nevoie de intervenția carabinierilor pentru a-l calma și a preveni să-și facă rău.
La spital a ajuns și mama: amândoi beneficiază de suport psihologic.
Condoleanțe pentru tragedie au fost exprimate și de primarul regiunii Veneto, Luca Zaia: „Cer tuturor, în acest moment de durere indescriptibilă, să protejeze familia”.
Asociația Asaps a intervenit după tragedia din Marcon și prin site-ul său a relansat campania „Nu mă uita”.
„În fiecare an, în lume și chiar și în țara noastră”, amintește președintele Giordano Biserni, „asistăm la episoade deosebit de grave în care mor sute de copii din cauza căldurii din vehiculele închise, unde sunt uitați copii sau nepoți, sau pentru că aceștia, jucându-se, închid accidental vehiculul și rămân blocați înăuntru”.
În Statele Unite, în 2023, au murit 29 de copii, iar numai în 2024 deja 13, trei dintre ei între 14 și 16 iulie în statele New York, New Jersey și Illinois.
„Tragediile familiale”, adaugă Asaps, „sunt imense, durerea pierderii unui copil se transformă adesea în crize psihologice profunde pentru familii, care continuă să trăiască în remușcare și adesea găsesc alinare doar prin crearea de asociații care încep să sensibilizeze asupra problemei delicate a sănătății copiilor noștri”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Indiferent dacă este mic sau...