Înscrierea la liceu în 2025: Pașii importanți și greșelile care pot distruge șansele copiilor de a prinde un loc la liceul dorit. Ghid complet pentru părinți și elevi pentru o repartizare reușită
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Peste 150.000 de elevi au participat anul acesta la examenul de Evaluare Națională 2025, iar aproape 130.000 dintre aceștia au reușit să obțină note peste 5. Acum, cei mai mulți se pregătesc pentru următorul pas important: completarea cererii de înscriere la liceu. 

Deși examenul a trecut, emoțiile nu au dispărut, iar viitorul liceului ales depinde acum de alegerea corectă a opțiunilor în cererea de înscriere.

CITEȘTE ȘI Criză fără precedent în Educație: Profesorii din mai multe județe pregătesc boicotarea examenului de titularizare

Ce trebuie să conțină cererea de înscriere la liceu în 2025?

Cererea de înscriere este un document care trebuie să includă datele personale ale elevului, media de admitere obținută la Evaluarea Națională, codurile liceelor pentru care candidatul optează și, nu în ultimul rând, semnăturile elevului, părintelui sau reprezentantului legal și ale dirigintelui.

În mod obișnuit, cererea este pusă la dispoziție de școala pe care elevul a frecventat-o până acum, care îi oferă sprijin pentru completarea corectă a acesteia.

Calendarul înscrierii la liceu în 2025

În acest an, perioada oficială de înscrieri începe luni, 14 iulie 2025, și se încheie luni, 21 iulie 2025.

Elevii au la dispoziție exact o săptămână pentru a completa și depune cererile.

După încheierea acestei perioade, autoritățile vor verifica datele înscrierilor pe 22 iulie, iar pe 23 iulie va avea loc repartizarea computerizată a candidaților în licee.

Greșeli frecvente care pot influența repartizarea la liceu

În ultimii ani, admiterea la liceu a devenit tot mai imprevizibilă, iar un pic de noroc poate juca un rol neașteptat. De aceea, specialiștii citați de Observator recomandă atenție sporită în completarea cererii pentru a evita greșeli care pot duce la o repartizare nedorită.

Un sfat important este ca fiecare elev să-și aleagă opțiunile în funcție de șansele reale de a fi admis la liceele dorite, nu doar după preferințe idealiste.

Totodată, pentru a nu risca să rămână fără un loc, candidații ar trebui să includă în cerere un număr cât mai mare de opțiuni, acoperind astfel mai multe posibilități de admitere.

VEZI ȘI:

Ministrul Daniel David, mesaj către cadrele didactice: „Dacă nu interveneam acum, cred, sincer, văzând unele reacţii din sistem, că şcoala nu mai putea fi salvată de ea însăşi”

Ministrul Educației spune că banii pentru “Școala Altfel” și “Săptămâna Verde” nu trebuie să vină din buzunarele părinților

„Dacă plecarea mea de la minister rezolvă criza, măcar în educație, plec!” Ministrul Daniel David rupe tăcerea și spune ce se întâmplă în culisele reformei

Școala va începe cu un protest masiv, cu 30.000 de cadre didactice! Profesorii anunță că ies în stradă pe 8 septembrie



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Ministrul Educației Daniel David, despre ce se întâmplă cu profesorii titulari care nu au suficiente ore în școală: „Nu au de ce să se teamă”

Ministrul Educației spune că banii pentru “Școala Altfel” și “Săptămâna Verde” nu trebuie să vină din buzunarele părinților

„Dacă plecarea mea de la minister rezolvă criza, măcar în educație, plec!” Ministrul Daniel David rupe tăcerea și spune ce se întâmplă în culisele reformei

Noua generație de elevi îi sperie pe profesori. Ce se întâmplă în școli și de ce părinții NU ar trebui să ignore aceste semne

pixel