Învață-i pe copii să aprecieze natura: activități ușoare și distractive
Data publicării:
Când copiii noștri ajung la vârsta adolescenței, de multe ori ultimul lucru pe care și-l doresc este să iasă afară cu părinții lor, însă a petrece timp împreună în aer liber poate avea beneficii fizice și mentale pentru noi toți.

„Cercetările arată că petrecerea timpului în aer liber și în natură aduce multe beneficii și poate contribui la îmbunătățirea stării noastre generale de bine și a sănătății mintale.

Fie că este vorba de o plimbare prin parcul local, drumeție sau chiar observarea păsărilor, natura ne poate ajuta să ne îmbunătățim dispoziția și să ne simțim mai relaxați”, spune Kadra Abdinasir de la Centrul pentru Sănătate Mintală, potrivit BBC Bitesize.

Citește și Cum să ajuți un copil să fie organizat? Ce pot face părinții pentru a dezvolta simțul ordinii: „Nu face lucrurile în locul lui, nu îi vei oferi un adevărat beneficiu!”

Așadar, cum putem încuraja adolescenții să renunțe la telefoanele lor și să profite de aceste beneficii? 

Sursa foto: freepik.com@freepik

Fii clar în legătură cu ceea ce plănuiești: Dwayne Fields spune: „Amintește-ți, ca părinți, că noi suntem autoritatea finală. Suntem cei care organizăm situația astfel încât să devină un obicei să ieșim afară.

„Tinerilor le place să știe ce vor face. Spune-le ce urmează să faceți. Fii informat despre locul unde mergeți și completează informațiile împreună cu tânărul.”

Ieșiri simple: „O aventură poate însemna și o plimbare într-un parc. Schimbă perspectiva despre ce înseamnă să ieși afară - nu trebuie să fie lucruri dificile. Copiii nu vor să sufere, ca restul dintre noi, așa că nu trebuie să fie o zi greu de dus din start.”

Implică-le prietenii. Când vine vorba de adolescenți, vor să facă lucruri cu prietenii lor, așa că trebuie să găsești modalități de a încuraja acest lucru.

Lasă-i să câștige!

Sursa foto: freepik.com@freepic.diller

Vezi și Ce înseamnă când un copil își aliniază jucăriile

Găsește ceva ce le place. Tinerii tind să aprecieze să fie afară. Se prefac că nu le place, dar le place! Mai ales dacă este ceva ce le face plăcere. „Lasă-i să câștige.”

Fi spune: „Am mers și în câteva vacanțe de aventură ca familie. Am avut multe activități diferite de încercat.

Copiii noștri erau mai buni decât mine la majoritatea lucrurilor - și asta a fost bine pentru ei!”

Dwayne spune: „Momentul în care copiii tăi pot să îți învețe ceva, se entuziasmează.

Le place să își învețe unii altora lucruri și le place să te învețe pe tine, adultul, ceva chiar mai mult, indiferent dacă ești părinte sau tutore.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

Top citite
Cei mai mari gânditori ai lumii au avut aceste comportamente în copilărie. Ce să observi la copilul tău? / FOTO: freepik.com @evtyshok

Cei mai mari gânditori ai lumii au avut aceste comportamente în copilărie. Ce să observi la copilul tău?

Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

pixel