Învierea pe înțelesul copiilor
Data publicării:
Învierea lui Iisus este credința religioasă creștină conform căreia, după ce a fost condamnat la moarte și răstignit, Iisus a înviat din morți, ca „primul rod al celor adormiți” (1 Corinteni 15:3-4), fiind înălțat ca Hristos (Mesia) și Domn. Aceasta constituie fundamentul principal al credinței.

În Noul Testament, după ce romanii L-au răstignit pe Iisus, a fost uns și îngropat într-un mormânt nou de către Iosif din Arimateea, dar Dumnezeu L-a înviat din morți și s-a arătat multor oameni în decurs de cincizeci de zile înainte de a se înălța la cer pentru a sta la dreapta lui Dumnezeu.

Pentru tradiția creștină, învierea trupească a fost readucerea la viață a unui trup transformat (nemuritor sau incoruptibil) condus de spirit, așa cum este descris de Pavel și de Evanghelii, ceea ce a dus la întemeierea creștinismului. În studiile creștine laice și liberale, aparițiile lui Iisus sunt explicate ca experiențe vizionare care au dat un impuls credinței în exaltarea lui Iisus și în reluarea activității misionare de către adepții lui Iisus.

În teologia creștină, moartea și învierea lui Iisus constituie cele mai importante evenimente și, în consecință, reprezintă fundamentul credinței creștine. Învierea sa este garanția că toți creștinii morți vor fi înviați la a doua venire a lui Hristos.

În teologia creștină, moartea și învierea lui Iisus constituie cele mai importante evenimente și, în consecință, reprezintă fundamentul credinței creștine. Învierea Sa este garanția că toți creștinii morți vor fi înviați la a doua venire a lui Hristos.

Creștinii sărbătoresc învierea lui Iisus în Duminica Paștelui, la două zile după Vinerea Mare, ziua crucificării sale. Data Paștelui corespunde aproximativ cu Pesach, sărbătoarea evreiască asociată cu Exodul, care este stabilită pentru noaptea de lună plină, în apropierea momentului echinocțiului vernal.

Cum explici celor mici

Învierea lui Iisus este povestea din creștinism despre reînvierea lui Iisus Hristos din morți, care este sărbătorită în Duminica Paștelui.

Poți începe explicându-i copilului tău că Iisus a fost un om foarte bun, care a trăit acum mult timp și că mulți oameni îl ascultau și îl iubeau pentru că spunea să facem lucruri bune și să ne iubim unul pe altul.

Apoi, poți spune că Iisus a fost rănit și a murit, dar că după trei zile, el a înviat din morți, ceea ce înseamnă că a revenit la viață, iar acest lucru este considerat un miracol în credința creștină.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Acestea sunt cele mai populare porecle pentru bunici

Pe măsură ce costurile creșterii unui copil continuă să...

Daruri pentru botezul bebelușului care aduc binecuvântare

Aceste cadouri sunt o modalitate frumoasă de a...



Cele mai noi articole

Top citite
3 comportamente ale părinților care cresc copii nefericiți, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @Halinskyi Maksym

3 comportamente ale părinților care cresc copii nefericiți, potrivit unui psiholog

„Dragi părinți, cea mai bună meserie de pe planetă și cea mai bănoasă este ASTA!” Teodora Mețiu, cea mai importantă lecție pentru succesul unui copil! / FOTO: freepik.com @tan4ikk

„Dragi părinți, cea mai bună meserie de pe planetă și cea mai bănoasă este ASTA!” Teodora Mețiu, lecție importantă pentru creșterea unui copil de succes / VIDEO

Nume românești de copii, deosebit de frumoase, folosite din ce în ce mai rar de părinții din ziua de astăzi / FOTO: freepik.com @daria_tykhonenko

Nume românești de copii, deosebit de frumoase, folosite din ce în ce mai rar de părinții din ziua de astăzi

Tăcerea în clasă: disciplină sau problemă ascunsă? Semnele care ar trebui să-i alarmeze pe profesori / FOTO: freepik.com @standret

Tăcerea în clasă: disciplină sau problemă ascunsă? Semnele care ar trebui să-i alarmeze pe profesori

pixel