10 urături deosebite pentru copii de Anul Nou, inspirate din tradițiile populare și adaptate pentru cei mici
Părinții au o privire diferită asupra jucăriilor, iar motivele pentru care unele sunt respinse sunt diverse. Fie că e vorba de pericol, murdărie sau simpla provocare a răbdării părinților, există întotdeauna un motiv.
Părinții au fost întrebați despre aceste „perle” ale neplăcerii părintești, iar rezultatele au fost amuzante și reprezentative. De la jucării interactive care testează limitele tuturor părinților la cele cu piese mici care apar misterios în toate colțurile casei, părinții au răspuns cu umor și sinceritate.
Să analizăm pe rând motivele pentru care noi, părinții, dezvoltăm o aversiune profundă față de aceste jucării.
Dacă micuții tăi se gândesc să-și aducă acasă un companion interactiv, ar trebui să iei în calcul și asta! Ai timp să te așezi confortabil și să îi convingi că poate exista o altă opțiune. De ce? Pentru că, după ce treci prin lista de neplăceri, vei dori să trimiți acele minuni într-o excursie prelungită în afara casei!
Trebuie să fii practic un maestru în ingineria spațială sau să devii fanul numărul unu al tutorialurilor YouTube pentru a le înțelege funcționarea. Da, vin cu un manual de instrucțiuni, dar parcă e degeaba sau chiar complicat.
Unele dintre ele necesită atenție de la care până și cel mai calm părinte se simte copleșit. E ca și cum ai avea un al doilea copil, dar cu ghid de utilizare.
Jocurile cu bile, mărgele sau piese de construcție sunt o altă sursă de neliniște pentru părinți. Întotdeauna sfârșesc cu acele piese rătăcite pe podea, iar tu devii expert în a le cere copiilor să le ridice! Dar, bineînțeles, există și alte probleme pe care le avem cu aceste „surprize” cu piese mici:
Acele cărămizi mici de plastic par nevinovate, nu-i așa? Ei bine, călcând pe o piesă Lego se transformă într-un episod de durere divină. Științific vorbind, aceste piese sunt atât de solide încât tot impactul este concentrat într-un mic punct de contact, provocând dureri intense, într-o zonă cu 200.000 de terminații nervoase. Ai senzația că vorbești într-o limbă antică!
Piesele lipsesc întotdeauna atunci când ai nevoie să termini construcția. Da, acea piesă pe care o cauți de ore întregi și care apare în ziua în care te decizi să te muți!
Această categorie este garantată să îți golească stocul de analgezice (încercare serioasă la adresa răbdării tale). Credeai că ai făcut ceva frumos când le-ai luat un microfon pentru a cânta melodiile lor preferate, dar, surpriză, aceasta nu e nimic:
Dacă crezi că oferindu-le un flaut, o tobă sau un pian vei obține niște viitori muzicieni, te înșeli amarnic. A da un instrument unui copil care nu înțelege notația muzicală este ca și cum ai provoca o suferință auditivă continuă.
Oh, da, înțelegi acum? O înghețată cu plastilină sună distractiv, dar în realitate îți vei găsi casa decorată cu această creație artistică pe covor, perdele și, hai să fim sinceri, oriunde se poate strecura!
Și dacă copiii sunt adepții slime-ului și cu cât este mai murdar, cu atât mai mult îl adoră! Dar, hai să fim sinceri:
Vei petrece ore întregi încercând să cureți bucăți din plasticul care servește drept formă pentru creațiile lor cu plastilină.
Bucuria începutului se transformă rapid într-o minge de culoare nedescrisă, pentru că toate culorile se amestecă și se transformă într-un haos abstract. Sclipici inclus.
Vopseaua ajunge pe tocurile ușilor, slime-ul sub pat... și ce zici de sclipici? Ieftin și disponibil în toate nuanțele posibile, va intra în casa ta și se va răspândi peste tot. Din moment ce e și praf, va fi o provocare și mai mare să îl cureți. Oricum, cine a avut ideea să ofere așa ceva, cu siguranță nu a avut copii!
Dronele sunt ca niște mici genii malefice. Pe lângă faptul că sunt extrem de delicate, ele vor zbura în locuri neașteptate. Plus, sunt și un adevărat pericol! Sună cunoscut?
Stau agățate de copaci și acoperișuri.
Pot provoca răni cu elicele lor.
Pot ateriza pe capul altcuiva.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Experții de la Universitatea...
Toți părinții știu cât de des...