La câte luni poate fi dus un nou-născut la mare: Recomandările specialiștilor
Data publicării:
Dacă este prima ta vară cu bebelușul tău, trebuie să știi că atunci când îți duci bebelușul la malul mării cuvintele cheie sunt: ​​organizare și rabdare. 

Uită să faci plajă cu tine întins pe șezlong ore în șir, înotări liniștite în mare și căști în urechi. Nou-născutul are nevoie de liniște, de a avea nevoile respectate și de mare grijă. Dar cu puțină atenție te vei putea bucura de plajă și de mare alături de el. Așadar, iată câteva sfaturi despre cum să duci un nou-născut la mare și pe plajă fără stres.

La câte luni poate fi dus un nou-născut la mare?

Copiii pot ieși la plimbare la câteva zile după naștere, dar vara ar trebui să evitați orele cele mai fierbinți și să preferați o plimbare pe plajă la apus, atâta timp cât nu bate vântul.

Când pot înota nou-născuții în mare?

În general se recomandă să nu se scalde copilul în mare înainte de vârsta de șase luni. Odată ce împlinește 6 luni poți începe să-l familiarizezi cu apa, poate udându-i picioarele mai întâi.

Cum să duci nou-născutul la mare?

Iată câteva reguli generale de bun simț:

- nou-născuții nu ar trebui să facă plajă, așa că este imperativ să meargă la plajă foarte devreme dimineața, când încă nu este cald, soarele este mai puțin agresiv și nu există aglomerație. Ora ideală este până la ora 11.30 și apoi după ora 17;

- cumpărați o cremă de protecție solară specială pentru nou-născuți și aplicați-o cu o jumătate de oră înainte de a ieși;

- puneți o pălărie pe copil pentru a-i proteja capul și ochii;

- adu cu tine tot ce ai nevoie pentru schimb, body-uri curate, scutece, șervețele și prosoape;

-  ia-ți o umbrelă sub care să vă așezați confortabil. 

2. Fotografie... (pexels-yankrukov-4668988_69024600.jpg)

Fotografie de la Yan Krukau/Pexels

În fine, amintește-ți că nou-născutului nu îi place soarele, îl enervează și nici nu-i place vântul, așa că încearcă să-l faci să se simtă bine pentru că doar așa te vei putea relaxa și tu.

Ultima recomandare e să stăm în siguranță în zile caniculare. Adică, bebelușii să primească suficiente lichide, pentru că riscul de deshidratare e mare când sunt așa mici. Dacă bebelușul devine agitat și plânge mult, intrați cu el imediat în casă.

Cum să îmbraci un nou-născut la mare?

Dacă este cald, copilul se va simți inconfortabil. Mecanismul de termoreglare al corpului lui nu este încă perfect așa că nu-l acoperi pentru că va transpira foarte ușor. O pălărie pe cap este esențială. Dacă există puțină adiere, puneți-i un tricou ușor sau o vestă din bumbac.

Nu uitați să împachetați câteva tricouri suplimentare în geantă pentru a le schimba atunci când se udă sau se murdărește de nisip.

DE REȚINUT: Înainte de a face planuri pentru vacanță, este întotdeauna o idee bună să discutați cu medicul pediatru al copilului pentru a primi sfaturi personalizate în funcție de starea de sănătate și nevoile specifice ale bebelușului vostru.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare

Coșuri la bebeluși: cauze și tratament

Pielea copiilor este foarte delicată și apariția...

Cum să alegi mărimea corectă a scutecului

Spre deosebire de haine, mărimea scutecelor nu se alege...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Mamă de fată? 11 lucruri de făcut împreună cu fiica ta înainte de a împlini 18 ani

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

”Copilul meu s-a îndepărtat de mine. Ce aș putea să fac?”: Afecțiunea lui o poți recâștiga urmând acești pași

Fotografie de la Ksenia Chernaya/ Pexels

De ce să nu spui niciodată copilului ”Du-te în camera ta!”. Urania Cremene: Dacă pierzi autocontrolul fă aceste lucruri

Treapta întâi din vechiul sistem de învățământ sau Evaluarea Națională din prezent? Profesor Georgescu: „Era mai bine cu vechea variantă și vă spun și DE CE!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Treapta întâi din vechiul sistem de învățământ sau Evaluarea Națională din prezent? Profesor Georgescu: „Era mai bine cu vechea variantă și vă spun și DE CE!” / VIDEO

pixel