Trăsături comune ale părinților care au o relație ultraputernică cu copilul lor
Cum păstrează părinții relații...
Uită să faci plajă cu tine întins pe șezlong ore în șir, înotări liniștite în mare și căști în urechi. Nou-născutul are nevoie de liniște, de a avea nevoile respectate și de mare grijă. Dar cu puțină atenție te vei putea bucura de plajă și de mare alături de el. Așadar, iată câteva sfaturi despre cum să duci un nou-născut la mare și pe plajă fără stres.
Copiii pot ieși la plimbare la câteva zile după naștere, dar vara ar trebui să evitați orele cele mai fierbinți și să preferați o plimbare pe plajă la apus, atâta timp cât nu bate vântul.
În general se recomandă să nu se scalde copilul în mare înainte de vârsta de șase luni. Odată ce împlinește 6 luni poți începe să-l familiarizezi cu apa, poate udându-i picioarele mai întâi.
Iată câteva reguli generale de bun simț:
- nou-născuții nu ar trebui să facă plajă, așa că este imperativ să meargă la plajă foarte devreme dimineața, când încă nu este cald, soarele este mai puțin agresiv și nu există aglomerație. Ora ideală este până la ora 11.30 și apoi după ora 17;
- cumpărați o cremă de protecție solară specială pentru nou-născuți și aplicați-o cu o jumătate de oră înainte de a ieși;
- puneți o pălărie pe copil pentru a-i proteja capul și ochii;
- adu cu tine tot ce ai nevoie pentru schimb, body-uri curate, scutece, șervețele și prosoape;
- ia-ți o umbrelă sub care să vă așezați confortabil.
Fotografie de la Yan Krukau/Pexels
În fine, amintește-ți că nou-născutului nu îi place soarele, îl enervează și nici nu-i place vântul, așa că încearcă să-l faci să se simtă bine pentru că doar așa te vei putea relaxa și tu.
Ultima recomandare e să stăm în siguranță în zile caniculare. Adică, bebelușii să primească suficiente lichide, pentru că riscul de deshidratare e mare când sunt așa mici. Dacă bebelușul devine agitat și plânge mult, intrați cu el imediat în casă.
Dacă este cald, copilul se va simți inconfortabil. Mecanismul de termoreglare al corpului lui nu este încă perfect așa că nu-l acoperi pentru că va transpira foarte ușor. O pălărie pe cap este esențială. Dacă există puțină adiere, puneți-i un tricou ușor sau o vestă din bumbac.
Nu uitați să împachetați câteva tricouri suplimentare în geantă pentru a le schimba atunci când se udă sau se murdărește de nisip.
DE REȚINUT: Înainte de a face planuri pentru vacanță, este întotdeauna o idee bună să discutați cu medicul pediatru al copilului pentru a primi sfaturi personalizate în funcție de starea de sănătate și nevoile specifice ale bebelușului vostru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cum păstrează părinții relații...
Cum păstrează părinții relații...
Preot profesor univ. dr. Radu...