La ce vârstă putem lăsa bebelușul să doarmă la bunici?
Data publicării:
Fiecare părinte se întreabă, la un moment dat, când este momentul potrivit să lase copilul să doarmă la bunici. 

Este o decizie care poate veni cu multe întrebări și temeri, atât pentru părinți, cât și pentru micuți. Însă, dincolo de aceste emoții, există numeroase beneficii pentru toți cei implicați.

Fie că este vorba despre o primă noapte departe de casă sau despre o vizită mai lungă, această experiență reprezintă un pas important în dezvoltarea copilului, dar și în relația cu bunicii.

Citește și Ce nume sunt asociate cu succesul și prosperitatea financiară, potrivit ChatGPT

De la confortul de a fi înconjurat de dragoste familiară, până la dorința de independență a copilului, lăsarea acestuia la bunici poate fi un moment esențial pentru toată familia.

SURSA FOTO: Freepik.com@EyeEm

Lăsarea copilului să doarmă la bunici poate fi o etapă importantă atât pentru el, cât și pentru părinți. Elise Darcy, asistentă medicală specializată în îngrijirea copiilor, ne oferă câteva sfaturi pentru a facilita prima noapte a copilului fără părinți.

Fiecare familie are un tipar diferit. În unele gospodării, bunicii joacă un rol semnificativ în viața nepoților, fiind adevărați susținători pentru părinți. Aceștia pot veni pentru o zi sau un weekend, oferindu-le părinților ocazia să aibă timp pentru ei înșiși.

În primul an, este de obicei recomandat ca bunicii să vină acasă pentru a avea grijă de bebeluș. „Ideal ar fi ca un copilaș să rămână în mediul său, mai ales dacă nu îi vede des.

Dacă acest lucru nu este posibil, se recomandă ca sejurul unui copil mic la bunici să fie limitat la una sau două nopți. Să petreacă mai multe zile la ei fără părinți poate fi greu pentru un bebeluș de mai puțin de un an”, explică Elise Darcy, asistentă medicală specializată în îngrijirea copiilor.

Vezi și Ai grijă ce „etichete” îi pui copilului tău! Terapeut cognitiv-comportamental: „Nici măcar cele pozitive NU sunt benefice! Pot crea presiuni uriașe”

În al doilea an, părinții pot încerca să lase copilul două sau trei nopți la bunici. Pe măsură ce trece timpul, pot ajusta durata sejurului în funcție de vârsta copilului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Ce înseamnă să crești un copil „rezilient”

A crește un copil „rezilient” nu înseamnă să îl înveți...



Cele mai noi articole

Ce înseamnă să crești un copil „rezilient”

A crește un copil „rezilient” nu înseamnă să îl înveți...

Ce semnifică, de fapt, Ziua Muncii, marcată pe 1 Mai

Pe 1 mai, milioane de oameni din întreaga lume...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

Aceasta este considerat cel mai frumos nume din lume, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Birmingham

pixel