STUDIU: Copiii care manifestă acest comportament vor deveni mai inteligenți decât alții
Copiii care manifestă un...
În decursul lunilor, un bebeluș va începe treptat să identifice diferiții membri ai familiei și ai cercului său apropiat. Începând cu vârsta de o lună și jumătate, acesta distinge mai ușor fețele și, prin urmare, recunoaște părinții, care se ocupă de el zilnic.
Este regularitatea interacțiunilor care permite copilului să își recunoască bunicii și să le identifice locul în familie.
„Nu va ști cine sunt dacă îi vede pentru prima dată la un an. Pe de altă parte, cu cât îi vede mai des, cu atât îi va recunoaște mai rapid. Acest lucru depinde, așadar, de apropierea bunicilor de părinți și de frecvența cu care aceștia interacționează cu bebelușul”, explică Elise Darcy, asistentă medicală pediatru, potrivit Parents.fr.
Fie că trăim în Franța sau în alte colțuri ale lumii, nu întotdeauna suntem aproape de familie. În aceste condiții, poate fi greu pentru un copil să-și amintească sau să creeze legături cu bunicii.
Totuși, există modalități de a-l ajuta, cum ar fi jocurile care îl învață să recunoască diferiții membri ai familiei.
„În unele grădinițe, copilul vine adesea cu un album foto, iar educatoarele îl întreabă frecvent cine sunt persoanele din poze.
De asemenea, atribuirea unor nume diferite bunicilor (papy, mamie, mamé, papé…) atunci când sunt patru sau mai mulți îi ajută pe copii să-i distingă”, explică asistentul medical pediatru. Există și cărți care abordează subiectul relației cu bunicii pentru copii.
Astăzi, diverse mijloace de comunicare ne permit să contactăm ușor persoanele dragi, chiar și pe cele care trăiesc departe. Totuși, un apel telefonic sau video cu bunicii nu are prea mult sens pentru un copil mic.
Acesta nu va înțelege neapărat că vocile lor provin din telefon sau computer și va începe să-i caute prin casă. La vârsta de două sau trei ani, însă, ar putea fi interesant să înceapă astfel de apeluri, dar nu mai devreme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Copiii care manifestă un...
Emoțiile copiilor sunt adesea...
Ca părinți, toți putem fi de...
În funcție de frecvența vizitelor lor, un bebeluș va...
Emoțiile copiilor sunt adesea...
Platforma EduBirdie a analizat...
Din 1 ianuarie, filmul Quiet...