Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri
Rețelele sociale nu sunt pline doar de hateri. Printre tot zgomotul și ceața care ne împiedică să vedem în jurul nostru, există un peisaj frumos populat, în acest caz, de diseminatori de specialități care își împărtășesc experiența și cunoștințele.
Mulți dintre acești diseminatori sunt profesioniști legați de creșterea și educația copiilor: psihologi specializați în abilități înalte, care împărtășesc sfaturi împotriva excesului de empatie în cazul abilităților intelectuale înalte, pediatri precum Mar López Sureda, care sfătuiește împotriva acestor patru obiceiuri foarte comune în educația bebelușilor, sau psihoterapeuți precum Raga Guerrero, care explică care este cea mai mare frică a copiilor.
Citește și Studiu: Cum îmbunătățesc părinții performanțele copiilor la matematică prin discuții zilnice
Există, de asemenea, profesori precum Manu Sánchez, un expert în predarea prin joc.
Educația și învățarea prin joc este o metodologie care devine din ce în ce mai populară printre profesorii care o pun în practică în clasele lor.
Metodologia în cauză se numește învățare bazată pe joc și este cunoscută și sub acronimul ABJ. De ceva timp, mai mult de un deceniu chiar, acest mod de predare și învățare a câștigat teren în școli datorită convingerii unor profesori precum Manu Sánchez.
Sursa foto: freepik.com@rumputdesign
Autorul cărții „En clase sí se juega”, precum și creator de literatură pentru copii și jocuri de societate, are pe Instagram unul dintre cele mai interesante profiluri dintre cele dedicate acestei metodologii educaționale active.
Cu alte cuvinte, un mod de învățare în care elevii iau parte la procesul de învățare; ei participă la activitățile desfășurate în clasă și nu sunt doar simpli spectatori a ceea ce se întâmplă în metoda tradițională de predare, așa-numita clasă magistrală, potrivit Serpadres.
Este, pe scurt, o metodă de predare care sporește capacitatea de învățare a copilului dumneavoastră.
Profesorii care aplică metodologia învățării bazate pe joc la clasă susțin că „jocul este limbajul universal al învățării” și ne reamintesc adesea că jocul este un drept recunoscut, motiv pentru care este pe deplin compatibil cu educația în școli și, desigur, acasă.
Dar pentru ca orice învățare bazată pe joc să funcționeze, Manu Sánchez evidențiază patru reguli de bază sau esențiale pe care, în opinia sa, copiii ar trebui să le învețe în joacă și, de asemenea, în viață.
Acestea sunt patru aspecte esențiale, patru lecții, care se aplică jocului și vieții, pe care profesorul ne invită să le predăm fiilor și fiicelor noastre.
Sursa foto: freepik.com@veevc83
„Dacă gluma este enervantă, nu este o glumă”.
Ca orice altceva în viață, respectul pentru ceilalți este baza coexistenței în joacă. Și aceasta este, de asemenea, o regulă de bază în educație pentru profesori precum Manu Sánchez.
„Dacă jocul exclude pe cineva, nu este distractiv”.
Profesorul apreciază acele jocuri și activități care sunt incluzive și care, prin urmare, promovează respectul și îmbrățișează diversitatea, fără a lăsa pe nimeni pe dinafară și pe nimeni în urmă.
„Dacă nu vrei să fii atins, trebuie să o spui”.
În acest moment, profesorul subliniază faptul că este ciclic, deci este de asemenea implicit că „dacă vrei să joci, cere permisiunea”.
„Dacă trișezi, nu câștigi niciodată cu adevărat”.
O lecție care implică faptul că rezultatul în tot ceea ce face cineva în viață nu este cel mai important lucru, ci că cel mai important este drumul, modul în care își atinge sau încearcă să își atingă obiectivele.
Aceasta este una dintre esențele metodologiilor active.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...
Temele pentru acasă sunt o...
Cunoașterea personalității...
Succesul nu este doar o...
Bunele maniere la masă sunt...