Lucruri care sunt mai ieftine decât acum 10 ani – nu o să îți vină să crezi!
Data publicării:
Îți amintești când cumpărai un CD pentru 20 de dolari sau când o simplă excursie cu avionul te costa o mică avere?

Ei bine, deși viața noastră financiară pare să fi devenit tot mai complicată în ultimii ani, există câteva lucruri care, paradoxal, au devenit mult mai accesibile față de acum zece ani.

Da, ai citit bine! În ciuda creșterii prețurilor la altele, anumite lucruri nu doar că sunt mai ușor de găsit, dar sunt și mult mai ieftine decât erau pe vremea când tehnologia și internetul abia începuseră să își facă loc în viețile noastre. Vrei să știi despre ce vorbim? Hai să descoperim împreună câteva dintre ele!

Nu doar că presiunile inflaționiste, creșterea costurilor locuințelor și povara financiară crescută, precum cea a îngrijirii medicale, au avut un impact negativ asupra familiei americane medii în ultimii ani, dar mulți oameni se luptă să economisească, punând în pericol viitorul lor financiar.

Un procent alarmant de 40% dintre americani s-au confruntat cu dificultăți în a plăti pentru necesitățile de bază doar în 2017, potrivit unui studiu realizat de Urban Institute, iar din păcate, acest procent a rămas constant în ultimii șapte ani.

Din fericire, există și o parte pozitivă. În timp ce costurile esențiale și ale locuințelor continuă să devină inaccesibile pentru mulți, există câteva lucruri care erau mai scumpe acum 10 ani decât sunt astăzi, ceea ce poate aduce un mic ajutor pentru persoanele obișnuite.

Laptopuri

Muzica

Odată cu creșterea popularității serviciilor de streaming, descărcărilor gratuite de muzică și rețelelor sociale, nu doar că muzica este mai accesibilă pentru persoanele care au tehnologie acasă, dar este și mai ieftină.

În anii 2000, CD-urile și casetele costau între 18 și 25 de dolari, iar consumatorii cheltuiau de obicei aproape 50 de dolari pe lună pe muzică nouă de la artiștii lor preferați, în timp ce astăzi ascultătorii plătesc de obicei între 7 și 12 dolari pe lună pentru un abonament „premium” la Spotify sau Apple Music.

Nu doar că ascultătorii de astăzi au un acces mai mare la muzică și la artiștii lor preferați, dar sunt și mai conștienți de beneficiile terapeutice pe care muzica le poate oferi, așa cum susțin experții de la Harvard Health.

Apelarea și trimiterea de mesaje

Cărți

Abonamente la sală

Zboruri internaționale

Vizionarea filmelor

Televizoare

Jucării pentru copii

Calculatoare

Energie regenerabilă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Sfaturi pentru alegerea unui nume pentru bebelușul tău

Încă cauți numele perfect? Fii liniștit, nu ești...

Te-ai născut de Crăciun? Iată ce înseamnă!

A fi născut de Crăciun este ca un mic miracol.



Cele mai noi articole

Știi ce este și cum funcționează „dieta iubirii”?

Numele „dieta iubirii” poate, prin denumire, să ducă la...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung” / FOTO: freepik.com @b1lyk

Copiii mici care vor să facă totul singuri. Ce spun cercetătorii? „Părinții care încurajează autonomia contribuie la succesul lor pe termen lung”

Foto: Freepik @cookie_studio

7 obiceiuri de aur. Secretele celor mai de succes copii

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

pixel