Lucruri pe care le fac persoanele cu abilități sociale reduse în public. Nici măcar nu își dau seama
Data publicării:
Abilitățile sociale sunt cele pe care le folosim atunci când interacționăm cu ceilalți, cum ar fi să îi ascultăm, să vorbim cu ei și chiar să purtăm conversații pe teme specifice sau să rezolvăm conflicte sau diferențe.

Dar faptul că acestea sunt un instrument esențial pentru relaționarea cu ceilalți nu înseamnă că tuturor oamenilor le este ușor să le folosească: unii oameni sunt conversatori excelenți, în timp ce altora le este greu să se prezinte cuiva și să înceapă o conversație.

În plus față de comunicarea verbală, abilitățile sociale pe care le avem ca ființe umane includ comunicarea nonverbală, cunoscută și sub numele de limbajul corpului.

Acesta include expresiile noastre faciale, gesturile, gesturile și tonul vocii.

Citește și Vârsta de la care poți fi prietenul copilului tău. Psiholog Daniela Gavankar: Până atunci nu!

Persoanele cu abilități sociale slabe au adesea dificultăți în a citi limbajul corporal al celorlalți, cum ar fi să nu observe când o persoană vrea să schimbe subiectul unei conversații sau să nu realizeze că este supărată sau încearcă să pună capăt conversației.

Monopolizarea conversațiilor

Sursa foto: freepik.com@freepik

În legătură cu punctul anterior, un alt comportament pe care persoanele cu abilități sociale reduse tind să îl adopte este monopolizarea conversațiilor, fie pentru că sunt nervoase, fie pentru că vor să facă o impresie bună, fie pentru că nu știu cum să citească limbajul corpului celorlalți.

Deși unii oameni pot face acest lucru pentru că vor să fie în centrul atenției, în cazul persoanelor cu abilități sociale slabe acest lucru este mai degrabă legat de lipsa anumitor abilități-cheie, cum ar fi ascultarea activă.

Acestora le este dificil să urmărească discuțiile informale sau superficiale.

Discuțiile mărunte sunt genul de discuții mărunte pe care le purtăm cu diferite persoane, dar, de obicei, din politețe și pentru a sparge gheața - cum ar fi să vorbim despre vreme sau despre un film văzut recent - mai degrabă decât pentru a le cunoaște mai bine sau pentru a purta o conversație mai profundă.

Vezi și Studiu: Prietenia din adolescență poate prezice ce fel de adulți vor fi copiii noștri

Atunci când o persoană nu are abilități sociale bune, are adesea dificultăți în a iniția sau a continua astfel de interacțiuni, uneori pentru că îi este teamă să nu spună ceva greșit sau pentru că nu știe ce subiecte sunt potrivite.

Lipsa contactului vizual

Deși lipsa contactului vizual poate fi, de asemenea, un semn de timiditate, introversie sau o tulburare, constatăm că cei care nu și-au dezvoltat în mod adecvat abilitățile sociale au adesea dificultăți în a stabili contactul vizual.

Atunci când vorbesc cu cineva , evită să îl privească în ochi sau, chiar dacă încearcă, nu pot face acest lucru decât pentru câteva secunde.

Scuze excesive

Sursa foto: freepik.com@ostap_davydiak

În cele din urmă, un alt comportament al persoanelor cu abilități sociale slabe este scuzele excesive, în special în situațiile în care se simt nervoase, inconfortabile sau nesigure pe ele însele.

Dacă v-ați identificat sau ați identificat pe altcineva cu oricare dintre aceste comportamente, acest lucru nu înseamnă că este ceva negativ sau de nerezolvat, deoarece, la fel ca multe alte lucruri în viață, abilitățile sociale pot fi exersate și îmbunătățite până când ajung la un nivel care ne ajută să ne simțim mai confortabil și, de asemenea, consolidează relațiile pe care le avem cu ceilalți.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

pixel