Mai multe țări interzic folosirea telefonului de către copii
Data publicării:
În parc, la restaurant, sau pe stradă vedem peste tot un copil cu telefon în mână. Mulți părinți încearcă însă să limiteze timpul petrecut de cel mic în fața ecranului.

Dacă nu au împlinit trei ani, cei mici nu trebuie să stea în fața unui ecran, iar cei care au sub 11 să stea departe de telefon, spun experții francezi. Cercetările lor arată că timpul petrecut pe telefon poate favoriza obezitatea și în același timp crește riscul de depresie și anxietate.

În parc, la restaurant, sau pe stradă vedem peste tot un copil cu telefon în mână. Mulți părinți încearcă însă să limiteze timpul petrecut de cel mic în fața ecranului, potrivit Știrile Protv.

Un studiu realizat de „Salvați Copiii” arată că 40% dintre părinți cred despre copiii lor că nu au conturi pe rețele sociale, însă 90% dintre copiii care au participat la sondaj au declarat că au. În privința timpului petrecut în fața unui ecran, 30% dintre părinți au spus că cei mici petrec o oră în fața ecranului. În realitate, copii spun că stau între 8 și 10 ore în weekend sau în timpul școlii.

Un raport realizat de experți francezi vorbește despre interzicerea utilizării ecranelor de către copiii cu vârsta sub trei ani și a telefoanelor mobile de către cei sub 11 ani. Experții spun că le afectează somnul și favorizează printre altele miopia, obezitatea, dar și depresia și anxietatea.

Pentru copiii care nu au împlinit trei ani, accesul la internet ar trebui să fie evitat. Iar între trei și șase ani să vadă doar conținut de calitate educativă, însoțit de un adult.

De asemenea, se vorbește despre interzicerea calculatoarelor și a televizoarelor în creșe și grădinițe. De curând, guvernul Britanic a interzis folosirea telefoanelor mobile în școli. În ultimele luni, măsuri similare au fost introduse în Brazilia și Spania pentru a preveni „dependența digitală”.

Ecranele ar trebui interzise copiilor sub 3 ani

Recent, o comisie de experți francezi solicită interzicerea ecranelor pentru copiii sub 3 ani.

Un raport realizat de experți și care urma să fie prezentat marți guvernului de la Paris recomandă interzicerea utilizării ecranelor de către copiii cu vârsta sub trei ani și a telefoanelor mobile de către cei cu vârsta sub 11 ani, cu un acces strict limitat pentru adolescenți în anii următori.

În România au fost introduse elemente de folosire a tehnologiei de la grădiniță în profilul absolventului, pus în dezbatere publică.

În raportul publicat luni seară de mai multe cotidiene regionale și citat de Le Figaro, comisia de experți mandatată de guvern avertizează asupra „realității hiperconectării copiilor” și a „consecințelor asupra sănătății, dezvoltării și viitorului lor”, precum și asupra viitorului „societății și civilizației noastre”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

Foto: Freepik@freepik

Cum sunt crescuți copiii români? Psiholog Yolanda Crețescu: Verbele iubirii sunt patru, noi îi creștem doar cu două: a avea și a putea

Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri / FOTO: freepik.com @user16766420

Capcana hiperparentingului: Așezarea copiilor pe un piedestal este dăunătoare și îi creează stresați și nesiguri

Foto: Freepik@freepik

Experți sugerează o abordare alternativă în educația copilului: parentingul apreciativ

pixel