Mamă de băiat? Dumitru Borțun: ”Mare atenție!”. Aceasta este principala caracteristică a lor
Data actualizării:
Data publicării:
A fi mamă de băiat implică o combinație unică de provocări și bucurii. De la ghidarea și educarea fiului tău până la înțelegerea nevoilor și dezvoltării lui, rolul unei mame de băiat este complex și plin de oportunități de învățare și creștere. 

Relația emoțională dintre mamă și fiul ei este una dintre cele mai profunde și influente legături din viața unui copil. Această conexiune nu doar că formează baza dezvoltării emoționale și sociale a băiatului, dar are și un impact semnificativ asupra modului în care acesta va interacționa cu lumea înconjurătoare pe măsură ce crește. 

Legătura emoțională puternică dintre mamă și fiu începe încă din primele zile de viață. Prin oferirea de afecțiune, siguranță și confort, mama contribuie la dezvoltarea unui sentiment de securitate emoțională pentru copil. Este important să îi fii alături fiului tău în primii ani de viață, dar, în același timp trebuie să fii conștientă că va veni ziua în care trebuie să tai cordonul ombilical ca să îl lași să zboare.

”Mare atenție la mamele de băieți!”

2. Fotografie... (pexels-kindelmedia-8550841-1_49300800.jpg)

Fotografie de la Kindel Media/ Pexels

”Așa este lumea făcută, așa sunt femeile făcute, așa sunt copiii făcuți. Mamele de băieți au cea mai mare înclinație, statistic vorbind, să îi ierte băiatului orice, din dragoste. Există această dragoste negativă, s-a vorbit în popor despre ea. Există dragostea care sufocă.  Adică îl iubești atât de mult încât îl ții lângă tine, îl condiționezi, îi faci toate plăcerile și până la urmă tu, de fapt, nu ai rupt cordonul ombilical. Omul ăla continuă să fie dependent de tine fiindcă așa l-ai crescut. Au fost situații și sunt cunoscute în cercetări, statistic, foarte multe cupluri care s-au despărțit pentru că bărbatul a preferat să îi dea dreptate mamei decât soției și până la urmă a divorțat. De ce? Pentru că mama lui și soția lui nu se înțelegeau între ele”, spune profesorul universitar Dumitru Borțun în cadrul unui podcast realizat de George Buhnici.

3. Fotografie... (pexels-freestockpro-12944691_63333700.jpg)

Fotografie de la Oleksandr P/ Pexels

Asadar, dragi mame de băieți, fiți atente la ce fel de bărbat veți crește. Prin oferirea de afecțiune corespunzătoare, neexagerată și care nu asfixiază, prin sprijin și ghidare, mamele pot contribui la creșterea unor bărbați încrezători, empatici și independenți.

Menținerea unei legături puternice necesită comunicare deschisă, respect pentru nevoile individuale și angajament constant, dar beneficiile pe termen lung sunt incomensurabile. Această legătură nu doar că modelează copilăria, dar influențează profund viața de adult, relațiile și perspectivele asupra lumii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Tradiții și obiceiuri de Bobotează

Botezul Domnului este cunoscut în popor sub numele de Bobotează. Botezul...


Top citite
Primii născuți din 2025 Nume clasice și inedite pentru băieți și fete / FOTO: freepik.com@EyeEm

Primii născuți din 2025: Nume clasice și inedite pentru băieți și fete

Lecții vechi, dar valoroase, pe care părinții încă le predau copiilor lor / FOTO: freepik.com@prostooleh

Lecții vechi, dar valoroase, pe care părinții încă le predau copiilor lor

Foto: Freepik@freepik

Poți să spui „nu știu” copiilor? Sfatul specialiștilor

Foto: Freepik@standret

Sacrificiile necunoscute ale copiilor pentru fericirea părinților, potivit psihologului Andreea Șipoteanu Constantinescu

pixel