Mamă la 66 de ani, fără fertilizare în vitro
Data publicării:
O femeie a devenit mamă pentru a zecea oară la 66 de ani.

Femeia a adus pe lume al zecelea său copil, fără a apela la fertilizare in vitro. Această realizare nu doar că provoacă uimire, dar ridică și întrebări importante despre limitele naturii, dorința de a deveni părinte și despre ce înseamnă, de fapt, să fii mamă la o vârstă înaintată. 

Incredibil, dar adevărat. Așa ar putea fi descrisă experiența Alexandrei Hildebrandt, directoarea muzeului Checkpoint Charlie din Berlin, care a adus pe lume al zecelea său copil la vârsta de 66 de ani. Fără a apela la fertilizarea in vitro, ea susține că l-a conceput pe fiul său în mod natural, sfidând astfel legile fertilității.

Citește și Urania Cremene: „Tații nu sunt pe locul doi”

Devenirea mamă la o vârstă înaintată este extrem de rară, dar nu imposibilă. La 66 de ani, Alexandra Hildebrandt a adus pe lume un băiețel pe nume Philipp, pe 19 martie 2025, prin cezariană. Ceea ce șochează și mai mult este faptul că ea susține că a conceput copilul în mod natural, fără intervenția fertilizării in vitro.

Conform agenției de presă germane DPA, Alexandra a avut majoritatea copiilor după vârsta de 53 de ani. În prezent, ea este mama lui Svitlana (46 de ani), Artiom (36 de ani), Elisabeth (12 ani), Maximilian (12 ani), Alexandra (10 ani), Leopold (8 ani), Anna (7 ani), Maria (4 ani) și Katharina (2 ani).

Opt dintre cei zece copii ai săi s-au născut prin cezariană. De-a lungul timpului, fertilitatea scade semnificativ, iar o sarcină la 66 de ani este cu adevărat excepțională.

Cu toate acestea, Alexandra susține că nu a folosit nicio tehnică de procreație asistată. Într-un interviu acordat ziarului Bild, ea explică: „Am mare grijă de sănătatea mea: mănânc sănătos, înot o oră pe zi, merg două ore pe zi, nu fumez, nu beau și nu am folosit niciodată anticoncepționale.”

Mama susține beneficiile unei familii numeroase

În medicină, o sarcină după 35 de ani este considerată „vârstă maternă înaintată” și vine cu riscuri mai mari, inclusiv preeclampsie, naștere prematură sau anomalii genetice.

Totuși, potrivit ginecologului său, Dr. Wolfgang Henrich, sarcina ei a decurs fără complicații majore. În ciuda întrebărilor pe care le poate stârni maternitatea târzie, Alexandra susține cu convingere beneficiile unei familii numeroase. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
pixel