Mamă singură fără partener? Ar fi bine să răspunzi la aceste 5 întrebări înainte de a lua o decizie
Data publicării:
Înainte de a decide dacă ești cu adevărat pregătit să devii părinte, există 5 întrebări pe care trebuie să le pună o mamă singură.

Nu este nimic nou, a fi tată sau mamă este greu, dar a fi singur, fără un partener sau sprijin care să te ajute în cele mai grele momente, poate fi și mai complicat. Cu toate acestea, uneori, vine un moment în viața unei persoane când îți dai seama că îți dorești cu adevărat un copil, să-l crești, să-l iubești și să-i oferi tot ce ai. A nu avea un partener lângă tine nu ar trebui să fie un motiv pentru a nu mai fi mamă. În acest articol, vă prezentăm 5 întrebări pe care trebuie să și le pună o mamă singură.

Chiar dacă e vorba de adopție sau fertilizare în vitro, căutați opțiunile care vi se potrivesc cel mai bine pentru a deveni mamă, dar înainte de a decide dacă sunteți cu adevărat pregătită să devii mamă chiar și fătă partener, există 5 întrebări pe care trebuie să ți le pui.

1. Care sunt motivele pentru care vrei să ai un copil?

Un copil nu ar trebui să vină niciodată pe lume pentru că tatăl sau mama are nevoie de iubire, poate din cauza deficiențelor emoționale sau a problemelor emoționale.

Dragostea unui copil nu poate înlocui dragostea unui tată, mamă, frate, partener sau prieten.

Meseria unui tată și a unei mame este să ofere toată dragostea de care are nevoie un copil, fără să aștepte nimic în schimb... Pentru a face acest lucru va trebui mai întâi să te iubești pe tine însuți.

2. Aveți o bună stabilitate financiară?

Creșterea unui copil este costisitoare și oricine îți spune altceva minte. Trebuie să câștigi suficienți bani pentru a întreține o nouă familie.

Este destul de greu pentru o familie cu două salarii să se întrețină financiar, darămite cu unul singur. De multe ori aceasta este o adevărată provocare. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că aveți destui bani în fiecare lună pentru a vă crește copilul.

3. Ai o structură de sprijin în viața ta?

Pentru a crește un copil, cu siguranță vei avea nevoie de ajutor și acest lucru nu este negociabil. Este uman imposibil să înfrunți totul singură și trebuie să accepți asta.

Veți avea nevoie de ajutor mai ales dacă vă decideți să adoptați un nou-născut, dar și dacă este mai mare, pentru că va trebui să se adapteze la noua lui viață.

Dacă te-ai hotărât să te bazezi pe tehnici de reproducere asistată, vei avea nevoie de o persoană pe care să te bazezi în unele ocazii.

2. Fotografie... (pexels-kristina-paukshtite-3270224_94373800.jpg)

Foto: Cristina Paukshtite/ Pexels

Dacă ești o mamă singură, vei avea nevoie de alți oameni care te susțin, care sunt dispuși să dea o mână de ajutor atunci când ai nevoie.

De exemplu, să vă ia copilul de la școală, să-l ducă la medic sau să aibă grijă de el câteva ore când aveți nevoie de o pauză. În plus, a avea o structură de sprijin este, de asemenea, esențială pentru a-i permite copilului tău să aibă o sursă constantă de dragoste și atenție, nu doar din partea ta. Poate fi un bunic, un prieten sau o altă persoană importantă pentru tine.

Ceea ce contează este că acea persoană în care ai încredere poate fi disponibilă la ora 3 dimineața dacă este o urgență sau îți poate oferi un răgaz de câteva ore dacă ai nevoie de un pui de somn sau trebuie să mergi la medic. O structură de sprijin care să vă ajute în această perioadă este esențială.

4. Ești gata să-ți schimbi stilul de viață pentru totdeauna?

A avea un copil îți va schimba viața pentru totdeauna și stilul tău de viață nu va mai fi niciodată la fel ca înainte. Nu va mai fi niciodată la fel după ce o viață dependentă total de tine va intra în casa ta.

Planurile tale se vor schimba, viața socială nu va mai fi aceeași, chiar și cariera ta va trebui schimbată... Nimic nu va mai fi la fel, în toate sensurile, dar dacă vrei cu adevărat să fii mamă singură, nu te va deranja acest aspect.

5. Ai făcut tot ce ai vrut și ai visat să faci?

Printre cele 5 întrebări pe care trebuie să le pună o mamă singură este aceasta: ai atins toate obiectivele pe care le-ai dorit în viața ta înainte de a începe această nouă etapă? 

Va trebui să înțelegeți dacă există lucruri pe care doriți să le faceți sau obiective personale pe care doriți să le atingeți, pentru a evalua dacă le-ați atins cu adevărat și vă pare rău că nu le-ați realizat. Poate că va fi timpul să trăiești o experiență semnificativă înainte de a fi mamă singură, deoarece cu un copil totul este mult mai complicat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Părinți prezenți

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel