Mămici necenzurate: S-a declanșat ”potopul” de comentarii: ”I-am pus în biberon 200 ml. Oare îl afectează?”. ”Na... că am trăit să o vad și pe asta”
Data actualizării:
Data publicării:
În zilele noastre tehnologoia ne oferă multe informații, unele utile, altele pericoloase sau înșelătoare, și altele extrem de... uimitoare, care, de ce să nu recunoaștem, ne face să reflectăm și să sperăm că au fost publicate cu ironie, în scop de divertisment.

Un astfel de caz este cel al unei postări făcute de o mămică pe un grup social dedicat proaspetelor mămici. În zilele noastre internetul și în special platformele de social media au devenit principalele surse de informare ale proaspetelor mămici.

Sunt zeci, dacă nu sute de grupuri special create în care mămicile cer și oferă sfaturi despre îngrijirea copiilor, compară diverse situații și nu de puține ori, își oferă sprijin emoțional reciproc.

Lucruri deloc rele, deoarece nu toate noile mămici au norocul să aibă lângă ele persoane disponibile care să le ajute cu sfaturi și sprijin atunci când nu știu cum să se descurce în anumite situații cu nou-născutul.

Și ca mămici știm destul de bine cât de repede ne cuprinde panica când suspectăm sau ni se pare că ceva nu e în regulă cu bebelușul nostru. Așa că până la medic, primul instrument la îndemână e... social media. Cu siguranță cineva se va fi confruntat cu aceeași situație și ne va putea oferi un sfat. 

Dar să trecem la cazul care a stârnit ”potopul de comentarii” într-un astfel de grup de susținere a mămicilor.

Într-o postare, o mămică s-a arătat îngrijorată de faptul că a cedat privirii pofticioase a bebelușului ei de doar 2 săptămâni, care o privea în timp ce își sorbea cafeaua. Nerezistând acelei priviri, mămica ar fi decis să îi ofere și lui să ”deguste” 200 ml de cafea.

”Bună ziua, am o întrebare. Am un copil de 2 săptămâni, ieri beam cafea și el se uita la mine și i-am pus și lui în sticlă 200 ml. Oare îl afectează cu ceva? Ați mai dat?”, întreabă mămica pe grupul de social.

4. -imagine fara descriere- (postare-social_77509100.jpg)

Sursa: Captura foto Facebook.

Moment în care comentariile au început să curgă. Unele mai hazlii, altele pline de indignare în speranța că a postarea nu este decât o glumă:

”Eu alternam cu energizant să nu se obișnuiască cu cafeaua. E ok”, răspunde o persoană participantă la grup.

N.C.N: ”Na că am trăit sa o vad și pe asta că in rest le-am văzut pe toate”.

D. M.: ”Sper că e o glumă proastă asta” 

M.Ș: ”Auzisem de medic care a recomandat cola pt colici”

D.I: ”Și eu care nu știam cu cine să îmi beau dimineața cafeaua, când soțul nu ii acasă. De mâine la mic dejun îi voi da cafea în loc de lapte... bebe de 11 luni se pune”.

L.M.: ”Refuz să cred ce scrie în postare refuz, există așa specimen?”

A. A.: ”Sincer am fost acum mulți ani în vacanță în Irlanda și îmi povestea o irlandeză că ei la bebeluși, când au colici sau plâng foarte des, le pun în lapte whisky și se liniștesc și dorm ceasuri bune….Deci sincer nu mă mai miră nimic în lumea aceasta”.

I.M.C.: ”Nu mi se pare de râs, ci de plâns. Din păcate exista multe "mame" de acest gen. Recent am văzut pe tik-tok mame care își hrănesc bebelușii de 6 luni, 1 an cu mâncare de la Mc.” 

3. -imagine fara descriere- (1_30813800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (2_63906900.jpg)

Sursa: Captură foto Facebook

... și comentariile au continuat să curgă. Cert este că e posibil ca postarea să fi fost făcută cu scopul de amuzament, posibil că nu. Ceea ce am dorit să evidențiez prin acest articol este faptul că, într-adevăr, internetul poate fi o sursă veritabilă de informații și o oportunitate excelentă pentru a schimba opinii și păreri.

În cazul de față, nu ne putem exprima dacă cazul este real sau nu, cert este că șansele sunt egale, iar în acest caz rămâne la latitudinea d-voastră, a cititorului, să decideți singuri cât de veritabilă este postarea și cazul prezentat. Așa cum e bine să o faceți în diverse cazuri, mai ales atunci când vorbim de îngrijirea și creșterea copiilor. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel