Medalii de excelență obținute de elevii români
Data publicării:
Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade

România a participat la cea de-a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Meserii WorldSkills, desfășurată la Lyon, Franța, în perioada 10 – 15 septembrie.

Echipa României, formată din 11 tineri din București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Dej și Tărtășești, s-a întors cu trei medalii de excelență, potrivit anunțului făcut de Ministerul Educației.

Citește și „Medalii și mențiuni de onoare pentru România, la Olimpiada Internațională de Engleză – IELO 2024 din Constanța”

Printre câștigători se numără Sebastian-Ovidiu Ștefan și Mihai-Cristian Cosma, studenți la Universitatea Transilvania din Brașov, care au câștigat medalii de excelență la secțiunea Mecatronică, sub îndrumarea profesorilor universitari Luciana Cristea, Marius Luculescu și Leonard Mitu.

De asemenea, Cătălin Tișcă, elev la Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil din Brașov, a obținut o medalie de excelență la secțiunea Dezvoltare Web, sub coordonarea profesorului Alexandru Podariu și cu susținerea The KPI Institute și Biodigy.

Vezi și „Medalie de aur, o medalie de argint și două de bronz, la Olimpiada Internațională „Științele Pământului” – IESO 2024, din China”

Competiția a fost dedicată exclusiv probelor practice. Mai exact, între 10 și 15 septembrie, la Lyon, Franța, aproximativ 1.400 de tineri din întreaga lume și-au demonstrat abilitățile în aproape 60 de meserii la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills.

România a fost reprezentată de 11 liceeni și studenți care au concurat în 9 secțiuni, incluzând domenii precum proiectare asistată de calculator, dezvoltare web, mecatronică, robotică, gastronomie. Echipa a fost coordonată de WorldSkills România.

China a ocupat locul întâi în clasamentul final al competiției, urmată de Coreea de Sud și Franța. Următoarea ediție a WorldSkills va avea loc în 2026, în Shanghai, China.

Citește și „Elevii români continuă să facă performanță la olimpiadele internaționale”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade



Cele mai noi articole

Cele mai frumoase cântecele de toamnă pentru copii

Toamna este un anotimp plin de magie, perfect pentru a...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel