„Ministerul Analfabeților Chiulangii!” Ligia Deca, avalanșă de „aplauze” după ce a propus ca elevilor să li se scadă nota la purtare abia după ce lipsesc dublu: „Atât s-a putut”
Data publicării:
Ligia Deca, ministrul Educației, este ținta ironiilor pe internet, după ce a propus oficial ca elevii să primească scădere la nota la purtare doar după ce acumulează 40 de absențe nemotivate pe an, în loc de 20, cum este în prezent.

Reacțiile cititorilor nu au întârziat să apară:

„Ministerul Chiulangiilor Analfabeți!!! Deja erau prea multe absențe nemotivate.”

„Mai multe absențe, bursă mai mare. România lucrului bine făcut. Atât s-a realizat în două mandate!”

Propunerea ca nota la purtare să fie redusă cu un punct pentru fiecare 40 de absențe nemotivate pe an (comparativ cu limita actuală de 20 de absențe) a fost inclusă în proiectul privind Statutul Elevului 2024, pus în consultare publică acum două zile.

Elevii pot avea încă 40 de absențe motivate de părinți

În plus față de cele 39 de absențe nemotivate permise fără consecințe, elevii pot avea încă 40 de absențe motivate de părinți, la fel ca până acum.

Ironiile citate de Edupedu.ro:

„Cine are absențe mai multe primește Bursă mai mare. Romania lucrului bine făcut. Atât s-a putut în două mandate!”

„Atât timp cât mulți medici semnează scutiri și adeverințe medicale la cerere, ad libitum, fără nicio măsură sau limită, aproape nici nu are mare importanță la câte absențe se scade nota la purtare. Oricum motivează tot, ori de cate ori este nevoie”. 

„Nu știu, dar parcă se încurajează absenteismul tot mai mult. O luam razna cu totul cu proiectele de râs ale celor de la conducere”.

„Se încurajează chiulul. Politica ministerului este împotriva educației”.

„La 40 de absențe să-l treacă direct in ajutor social”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel