Ministrul Educației anunță construcția a 22 de școli noi: Lista localităților
Data publicării:
22 de şcoli noi urmează a fi construite prin proiectul "Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile", a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

După Revoluția din 1989, construcția de școli în România a avut o dinamică destul de lentă, fiind afectată de multiple probleme sistemice, inclusiv lipsa de investiții și fonduri suficiente în educație. În deceniile care au urmat, numărul școlilor noi construite a fost relativ redus comparativ cu necesitățile reale din teren.

"Se construiesc trei şcoli noi în Iaşi şi în curând se vor semna contractele de execuţie pentru încă două. Până la sfârşitul acestui an vor fi semnate contractele de execuţie pentru încă trei şcoli: două în judeţul Vaslui şi una în judeţul Iaşi şi vor fi lansate procedurile pentru achiziţia lucrărilor de construire a două şcoli în Municipiul Bucureşti.

Până la sfârşitul lunii octombrie 2024 vor fi semnate contractele de proiectare pentru alte 12 şcoli. În total, vor fi construite 22 de şcoli noi prin proiectul "Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile"", a scris Deca pe Facebook, potrivit Agerppres.

Potrivit ministrului, vor fi instruiţi 44 de formatori din cele 22 de şcoli, care vor forma, la rândul lor, alţi colegi pentru acordarea primului ajutor.

"Astăzi am avut prima întâlnire oficială cu Yasser El-Gammal, noul director de ţară al Băncii Mondiale, în contextul misiunii de monitorizare a acestui proiect. O activitate extrem de importantă este şi instruirea a 44 de formatori din cele 22 de şcoli cuprinse în proiect, care vor forma, la rândul lor, alţi colegi, pentru acordarea primului ajutor. De asemenea, prin acelaşi proiect se va achiziţiona şi echipamentul necesar pentru instruirea şcolilor, la finalizarea cursului de formare a formatorilor", a adăugat Ligia Deca.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel