Modalități de a te conecta cu fiica ta
Data publicării:
Relația cu fiica ta este un drum frumos, dar și complex, iar conectarea cu ea poate adesea să fie o provocare, mai ales pe măsură ce crește și își formează propriile idei și interese. 

Totuși, indiferent de vârsta ei, există multe modalități prin care o poți apropia de tine, fără să impui sau să forțezi lucrurile.

În primul rând, comunicarea este cheia. Asta nu înseamnă doar să o întrebi cum a fost ziua, ci să fii cu adevărat interesat de ce spune. Câteodată, o simplă conversație despre lucruri aparent banale poate duce la descoperirea unor detalii importante despre ceea ce se petrece în mintea ei. Fii un ascultător activ, fără să judeci sau să oferi soluții imediat – doar ascultă.

Petrecerea timpului împreună poate fi o altă cale excelentă de a întări legătura dintre voi.

Citește și Când și cum își pot înscrie părinții copiii în clasa pregătitoare

Fie că e vorba de o activitate practică, ca un proiect de artizanat, fie de o ieșire în parc, fiecare moment dedicat fiicei tale este o oportunitate de a vă conecta.

Și nu e nevoie să fie ceva mare sau planificat – momentele simple, cum ar fi gătitul împreună sau vizionarea unui film, pot crea cele mai frumoase amintiri.

 

 

SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh

Dă-i libertatea de a-și exprima sentimentele și opiniile.

Fetele, la orice vârstă, au nevoie să simtă că părintele lor le înțelege și le respectă părerea. Evită să o corectezi constant și las-o să își exprime frustrarea sau bucuria, chiar dacă nu e întotdeauna ușor de digerat.

Vezi și Motive pentru care bebelușul tău nu doarme noaptea

Asta o va face să se simtă mai aproape de tine și să aibă mai multă încredere să vină la tine când are nevoie de sprijin.

De asemenea, nu subestima puterea unui exemplu personal.

Dacă îți împărtășești pasiunile, vei încuraja și ea să își urmeze propriile interese. Poate că nu va ajunge să iubească aceleași lucruri ca tine, dar vei învăța să o apreciezi pentru ceea ce o face unică.

În final, nu uita de micile gesturi de afecțiune. Chiar și în momentele de conflict sau când nu sunteți de acord, o îmbrățișare sau un „te iubesc” sincer vor ajuta la menținerea unei legături puternice. Fiica ta trebuie să știe că o susții necondiționat, indiferent de ce se întâmplă.

Așadar, conectarea cu fiica ta nu este despre a o forța într-un tipar, ci despre a-i oferi un spațiu în care să se simtă în siguranță și iubită. Cu răbdare, comunicare și multe momente împărtășite, legătura voastră va deveni din ce în ce mai puternică.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

Ce înseamnă să crești un copil „rezilient”

A crește un copil „rezilient” nu înseamnă să îl înveți...



Cele mai noi articole

Top 10 nume de băieți care au fost la modă în anii ’90

Alexandru sau Mihai. Sunt două dintre cele mai...

Ce înseamnă să crești un copil „rezilient”

A crește un copil „rezilient” nu înseamnă să îl înveți...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

Aceasta este considerat cel mai frumos nume din lume, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Birmingham

pixel