Modurile în care copiii „îi fac de râs” pe părinți, potrivit unui sondaj
Data publicării:
Copiii nu încearcă să-și jeneze părinții intenționat, ci doar reacționează firesc la sentimentele lor. Totuși, ca părinți, ne putem simți extrem de stânjeniți uneori.

Când aveți copii, așteptați cu nerăbdare zilele petrecute în familie și planificarea excursiilor către destinații populare de vacanță poate fi una dintre activitățile pe care le așteptați cel mai mult.

Deși aceste momente pot aduce amintiri prețioase, viața cu copiii nu este niciodată simplă - lupta pentru a-i scoate pe ușă și certurile ulterioare pot diminua din bucuriile acestor momente.

Totuși, aceste vremuri provocatoare devin anecdote amuzante odată ce praful s-a așezat și toată lumea poate privi înapoi la un episod nefericit și râde. În acest spirit, părinții împărtășesc primele 20 de moduri în care copiii lor îi fac de rușine în fiecare zi. Chessington World of Adventures și OnePoll.com au realizat un sondaj pe 1.000 de părinți cu copii cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani, pentru a afla cum își „fac de râs” copiii pe mama și pe tatăl lor.

Majoritatea părinților recunosc că sunt „jenați” de copiii lor zilnic

Majoritatea părinților recunosc că sunt „jenați” de copiii lor zilnic, iar două treimi dintre aceștia spun că comportamentul copiilor le crește nivelul de stres.

Sondajul a mai arătat că o treime dintre părinți se luptă să-și calmeze copiii odată ce aceștia devin neliniștiți, iar 27% dintre părinți ar dori ca în spațiile publice să existe zone unde copiii să se poată exprima liber și să manifeste un comportament plin de viață, fără a fi judecați.

De asemenea, 23% dintre părinți dezvăluie că au primit remarci nesolicitate despre comportamentul copilului lor în public, iar 28% recunosc că și-au mituit copiii în încercarea de a le controla comportamentul.

Top 20 de moduri în care copiii își fac de rușine părinții

Aleargă în locuri nepermise, deși li s-a spus să nu facă asta.

Țipă.

Comentează cu voce tare despre alți oameni din jurul lor, fără filtru.

Părinții sunt nevoiți să-i ducă pe sus, iar copiii lovesc și țipă în public.

Vărsă mâncare sau băutură peste tot într-un restaurant/cafenea.

Au o criză de nervi când toți ceilalți copii se comportă perfect.

Fac o scenă stând jos și refuzând să se miște.

Se agață de părinți și refuză să-i lase când nu vor să facă ceva.

Refuză să lase un alt copil să aibă ceva.

Repetă o conversație privată pe care nu ar trebui să o împărtășească.

Deschid ușa toaletei când ești acolo și sunt și alți oameni în preajmă.

Aruncă ceva fragil de pe un raft într-un supermarket sau magazin.

Repetă ceva ce ai spus în fața persoanei despre care vorbeai.

Înjură fără să-și dea seama că au spus un cuvânt urât.

Se ascund printre haine într-un magazin și sar în fața străinilor.

Cântă din răsputeri.

Părinții sunt nevoiți să curețe după ei când au fost bolnavi.

Se udă când sunt prea mari pentru asta.

Spun că ești gras în public.

Se ceartă cu un frate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor / FOTO: Freepik.com@freepik

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

pixel