Mofturi și capricii: Copilul te pune uneori în situații jenante? Aceasta ar fi soluția, conform specialiștilor
Data publicării:
S-a întâmplat vreodată ca copilul tău să te pună în situații dificile atragând atenția asupra ta, poate atunci când faci cumpărături sau când ești în vizită la prieteni? Ți-ar plăcea să poți distra atenția copilului tău? În acest articol vă explicăm cum să o faceți.

Fiecare mamă are o perioadă îngrozitoare când copilul ei face crize de furie exagerată sau face mofturi insuportabile. Din fericire, există instrumente pentru a opri aceste excese.

Pași pentru a distrage atenția copilului

În timpul unei crize sau atunci când copilul repetă continuu un cuvânt interzis pe care îl consideră amuzant, este important să știi cum să-i distragi atenția. Blocând această atitudine duci atenția copilului asupra altceva: iată care sunt pașii necesari pentru a realiza acest lucru.

1. Mai întâi trebuie să folosiți empatia, să verificați ce se întâmplă cu adevărat cu copilul, să vă asigurați că nu a fost rănit.

Trebuie să înțelegeți problema pentru a vă asigura că este doar un capriciu trecător sau o obsesie temporară.

2. În al doilea rând, trebuie să acționați calm. Acest lucru este fundamental, nu trebuie să pierzi niciodată controlul. Important este sa acționezi calm și să nu cobori la nivelul micuțului supărat. Ridicarea vocii în aceste situații nu poate decât să înrăutățească lucrurile.

3. Dacă empatia, înțelegerea problemei copilului și încercarea de a o rezolva prin dialog nu funcționează, puteți minimiza situația tratând-o cu indiferență. Dacă îți distragi atenția de la mânie, cel mai probabil această situație de urgență va fi limitată.

2. Fotografie... (pexels-jep-gambardella-6224242-4_86165900.jpg)

Fotografie de la Jep Gambardella/ Pexels

4. Atunci când îl înconjori cu atenție de fiecare dată când copilul se enervează sau face vreo criză, practic îi justifici comportamentul. Copilul ia ca pe un semnal că ceea ce face este corect pentru că această atitudine îi aduce tot ce își dorește.

5. Înainte de a explica copilului cât de absurd este acest comportament, trebuie să așteptați până când acesta s-a calmat. Cand este mai receptiv trebuie sa profiți de moment și să vorbești cu el, să-i explici clar și să-l faci să înțeleagă că acest mod de a face lucrurile nu îl face să se simtă bine.

Așa că nu uitați că primul pas este empatia. Toți am fost copii și este important să ne conectăm cu această parte din noi pe care nu am uitat-o. Abia atunci poți vorbi calm și explica situația. In fine, fii indiferent, nu da greutate acestei atitudini.

Indiferent cât de mult ai încerca să-ți educi copilul cât mai bine posibil, este dificil să eviți crizele de furie și momentele  de juenă provocate de acestea. El descoperă lumea și încearcă puțin din toate pentru a înțelege ce îi place, cum sunt lucrurile, cum să le obțină, etc.

În realitate, crizele de furie sunt modalități de a obține ceea ce își doresc. Ciudățeniile sau obsesiile temporare ajută la creștere: dacă găsesc un cuvânt care le sună frumos, oricât de enervant ar fi, îl vor repeta continuu, le place să se simtă ascultați și să se creadă amuzanți.

Așadar, nu uitați de acești pași pentru a distra atenția copiilor dvs. Ei au puțină capacitate de concentrare și sunt capabili să treacă de la lacrimi la râs în câteva momente, emoțiile lor sunt în plină dezvoltare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare


Cele mai noi articole

Tradiții vechi pe care familiile moderne nu le mai respectă

Influențate de o varietate de factori financiari și...

Ce este boala obrajilor pălmuiți și cum o recunoști?

Boala obrajilor pălmuiți este o boală exantematică care...


Top citite
Foto: Freepik@ belakangbapak02

Succesul școlar are la bază cinci elemente, potrivit experților de la Universitatea Harvard

Ce înseamnă, din perspectiva psihologică, ca un copil să deseneze un copac cu rădăcini / FOTO: freepik.com@prostooleh

Ce înseamnă, din perspectiva psihologică, ca un copil să deseneze un copac cu rădăcini

Motive pentru care băieții sunt mai apropiați de mame / FOTO: freepik.com@prostooleh

Motive pentru care băieții sunt mai apropiați de mame

Andreea Esca despre importanța profesorilor în educația de calitate: „Învățătoarea mea era un om cu har. Un cadru didactic slab nu va atrage elevii”/ FOTO: Instagram@AndreeaEsca

Andreea Esca despre importanța profesorilor în educația de calitate: „Învățătoarea mea era un om cu har. Un cadru didactic slab nu va atrage elevii”

pixel