„Moș Crăciun există?” Răspunsul sincer al unei mame care a devenit viral
Data publicării:
În decembrie, Moș Crăciun este peste tot. Și, vine acea vârstă de temut, în care copiii încep să bănuiască că nu este posibil ca un bărbat să călătorească peste tot în lume în noaptea de 24 decembrie aducând cadouri tuturor copiilor și întreabă: „Moș Crăciun chiar există?”

Într-o situație similară, o mamă a ales să împărtășească experiența sa printr-o scrisoare virală. Fiica ei a descoperit că Moș Crăciun nu era cel care aducea cadourile, ci mama ei. Această scrisoare sinceră oferă un răspuns sensibil și realist, care poate fi o resursă valoroasă pentru părinții aflați în situația de a aborda acest subiect aparent delicat cu cei mici.

„Moș Crăciun chiar există?” Scrisoarea virală de la o mamă către fiica ei

Într-un moment, o fată curioasă îți surprinde direct mama cu o întrebare surprinzătoare: „tu ești Moș Crăciun?” Răspunsul mamei este cu adevărat remarcabil, păstrând în același timp sclipirea magiei Crăciunului.

„Dragă Lucy,

Ai pus o întrebare foarte bună: `tu ești Moș Crăciun?`

Știu că ai așteptat răspunsul la asta de mult timp și a trebuit să mă gândesc cu atenție la ce anume răspund.

Răspunsul este: `Nu, nu sunt Moș Crăciun. Nu există Moș Crăciun`.

Eu sunt cel care aduc cadourile. Le ridic, le împachetez și le pun sub brad, așa cum a făcut mama pentru mine și mama ei pentru ea. (Și da, și tata ajută.)

Îmi imaginez că într-o zi vei face asta și pentru copiii tăi și știu că o să-ți placă când vor veni în dimineața de Crăciun. Îți va plăcea cum stau sub brad și își vor vedea fețele strălucind în lumina lumânărilor din brad. 

Dar asta nu te face Moș Crăciun.

Moș Crăciun este mult mai înalt decât orice ființă umană și meseria lui exită mai mult decât oricare dintre noi. Ceea ce face este simplu, dar foarte impresionant. Îi învață pe copii să creadă în ceva ce nu pot vedea sau atinge.

Aceasta este o sarcină uriașă și foarte importantă. De-a lungul vieții tale vei avea nevoie de această abilitate: să crezi în tine, în prieteni, în talentele tale și în familia ta. Va trebui să crezi în lucruri pe care nu le poți calcula sau ține în mâini. Ceea ce vorbesc este dragostea, marea forță care îți va face viața să strălucească, chiar și în cele mai întunecate momente.

Moș Crăciun este profesor și eu am fost unul dintre elevii lui. Acum știi secretul modului în care reușește să coboare pe toate coșurile de fum în Ajunul Crăciunului: are ajutorul tuturor celor cărora le-a umplut cândva inimile de bucurie. 

Oameni precum tata și cu mine îl ajutăm din toată inima pe Moș Crăciun să facă misiuni pe care altfel nu le-ar face niciodată.

Deci nu. Nu sunt Moș Crăciun. Moș Crăciun este dragoste, magie, speranță și fericire. Eu sunt în echipa lui și acum și tu.

Te iubesc și te voi iubi mereu!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

Numele Diana: Putere, grație și istorie

Numele Diana este unul deosebit de popular și răspândit...

De ce ar trebui să ai un jurnal ca adult

La orice vârstă, scrierea unui jurnal pentru adulți...



Cele mai noi articole

Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui! / FOTO: freepik.com @ simonova1407

Cum să-ți dai seama când un copil nu este bine la școală? Există semne care vorbesc în locul lui!

pixel