Cuvintele conflictuale care distrug încrederea copilului. Teodora Mețiu: „Tu, părinte, ești primul care dai bullying propriului copil” / VIDEO
Citește în continuare pentru a afla cinci motive comune pentru care unii bebeluși preferă „viața de noapte” și ce poți face pentru a-l ajuta să revină pe drumul somnului.
SURSA FOTO: Freepik.com@jcomp
Unii bebeluși încearcă să doarmă conform unui program inversat zi/noapte. Asta înseamnă că bebelușul doarme bine pe timpul zilei, dar este treaz și activ noaptea. Este frustrant și obositor, dar este doar o perioadă temporară.
Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a ajuta bebelușul să învețe că ziua este pentru joacă și noaptea este pentru odihnă:
Ține-l treaz puțin mai mult în fiecare perioadă de veghe pe timpul zilei: Asta va ajuta să simtă mai mult nevoia de somn mai târziu.
Unii experți în somn recomandă să te joci cu bebelușul câteva minute după ce îl hrănești, în loc să-l lași să adormă.Ieși cu bebelușul afară și expune-l la soare: Lumina naturală ajută la resetarea ceasului intern.
Dacă nu poți ieși afară, pune pătuțul bebelușului aproape de o fereastră care primește lumină puternică.
Asigură-te că bebelușul este bine protejat de razele directe ale soarelui.
Evită activitățile care induc somnul pe parcursul zilei, dacă este posibil: Nu lupta cu nevoia de somn a bebelușului.
Vezi și De ce mint copiii și ce pot face părinții în această privință
Dar, dacă poți, încearcă să-l ții mai mult timp în afacerea scaunului auto; acest timp suplimentar de veghe îi va ajuta (și pe tine) mai târziu.
Noaptea, păstrează luminile scăzute sau oprește-le lângă locul de somn al bebelușului: Limitează și sunetele și mișcările în timp ce bebelușul doarme.
Scopul tău ar trebui să fie să nu există întreruperi.Ia în considerare să îl învelești pe bebeluș noaptea: Învelirea poate ajuta să țină brațele și picioarele bebelușului nemișcate, astfel încât să nu se miște și să se trezească.
SURSA FOTO: Freepik.com@pch.vector
Bebelușii nu mănâncă mult într-o singură masă. Dacă bebelușul tău este alăptat, el va digera rapid laptele. Asta înseamnă că poate să se trezească flămând și gata să-și umple burtica din nou.
Foamea este un motiv comun pentru care bebelușii se trezesc noaptea. Bebelușii trebuie să mănânce pentru a crește, așa că nu este sănătos să încerci să schimbi această necesitate sau să-l „antrenezi” pe bebeluș să acționeze diferit.
Chiar și atunci când știi că tocmai l-ai hrănit cu câteva ore în urmă, oferă-i din nou lapte matern sau formulă pentru a vedea dacă hrana este ceea ce are nevoie atunci când nu poate dormi noaptea.
Setea este un alt motiv pentru care bebelușii se trezesc. O băutură de lapte matern sau formulă ar putea să fie soluția.
Bebelușul tău nu se simte bine
De obicei, există câte ceva care deranjează corpul bebelușului tău și multe dintre aceste lucruri sunt incomode.
să aibă o răceală sau o altă afecțiunesă aibă gazesă fie constipat
Oricare dintre aceste probleme poate face ca bebelușul să se trezească frecvent noaptea. Verifică cu pediatrul dacă bănuiești că durerea sau boala ar putea fi motivul pentru care bebelușul nu doarme.
Dacă bănuiești că gaze sunt problema, unele remedii naturale, precum masajul, pot ajuta la eliminarea gazelor.
Unii bebeluși sunt atât de atașați de părinții lor încât nu pot risipi timpul cu somnul. Bebelușul tău poate avea nevoie să știe unde ești sau pur și simplu să fie aproape de tine.
Unii părinți constată că dormitul în aceeași cameră ajută bebelușul să se simtă aproape, dar în același timp le permite și părinților să se odihnească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
„Doarme când doarme bebelușul” este un sfat bun, dar...
Este o situație cu care se...
Învățarea responsabilității este o parte importantă din...
„Doarme când doarme bebelușul” este un sfat bun, dar...
Este o situație cu care se...
Copiii din România primesc, în...