Motive pentru care germana este limba ideală pentru tânăra generație
Data actualizării:
Data publicării:
Germana este cea mai răspândită limbă vorbită în Europa, peste 100 de milioane de oameni o vorbesc ca limbă maternă, iar pentru peste 80 de milioane de oameni este a doua lor limbă.

Faptul că limba germană crește cu pași repezi nu este o noutate. Puterea economică și de dezvoltare a Germaniei o plasează în prezent în fruntea listei ca țară influentă. Prin urmare, învățarea limbii germane acum poate fi cea mai bună decizie dacă doriți să vă dezvoltați atât pe plan personal, cât și profesional.

Este vorbită în țări precum Austria, Liechtenstein și Luxemburg, precum și în părți din Belgia, Elveția și Italia. De asemenea, este vorbită și în alte țări din Europa de Est.

Sursa foto: freepik.com

Importanța politică și economică a acestor țări vorbitoare de limbă germană, sistemele lor de educație, angajamentul lor față de știință și cercetare și ponderea lor în industria turismului au făcut ca limba germană să devină o limbă și mai atractivă pentru a fi învățată.

Germana este vorbită de 32% dintre europeni, 24% ca limbă maternă și 8% ca limbă străină.

Germania oferă oportunități excelente de angajare, Austria are cea mai mică rată a șomajului din zona euro, iar Elveția este una dintre cele mai bogate țări cu cele mai bune condiții de muncă. Sună bine, nu-i așa? Deși dorința este importantă, este esențial să cunoști limba germană pentru a putea obține un loc de muncă bun și pentru a dezvolta o carieră.

Nu doar în țările germane ai nevoie de această limbă pentru a lucra, ci multe companii germane au filiale în alte țări și caută candidați care cunosc limba germană pentru a putea menține o comunicare fluentă între filiale, de exemplu Volkswagen, Nivea sau Siemens, toate fiind companii germane.

Îmbunătățirea educației și a formării profesionale

Cu cât cunoașteți mai multe limbi străine, cu atât aveți mai multe șanse de a obține un loc de muncă bun. Studiile în străinătate pot face o mare diferență în CV-ul tău datorită burselor de studiu și facilităților oferite de țară pentru cei care doresc să studieze la unele dintre universități.

Bineînțeles, dacă vrei să studiezi în Germania, trebuie să ai un nivel ridicat de cunoștințe lingvistice, deoarece toate cursurile sunt predate în limba germană.  Pentru a putea studia acolo, trebuie să fi trecut TestDAF (testul de limbă germană).

Obținerea unui acces mai mare la informații

Odată cu apariția internetului, accesul la informații a devenit din ce în ce mai ușor. Cunoașterea altor limbi, cum ar fi germana, ne va permite să accesăm alte tipuri de informații pentru a avea o viziune mai bună asupra unui anumit subiect.

Dacă ne referim la știință, germana este limba cea mai utilizată în lumea științifică și tehnologică.

Călătorie

Fără îndoială, cunoașterea limbii țării pe care urmează să o vizitați este cel mai bun mod de a trăi experiența 100%. Deși limba engleză vă poate ajuta să înțelegeți, cunoașterea limbii germane vă va ajuta să cunoașteți persoane vorbitoare de limba germană, să purtați o conversație, să cunoașteți „frazele” germane, ritmul, tonul și pronunția atunci când vorbiți.

Datorită cunoașterii limbii germane, veți putea să vă cufundați în cultură și să cunoașteți istoria fiecăruia dintre locurile pe care le vizitați.

Cunoașterea culturii țării

Cenușăreasa, Cimpoiul de Piatră, Rapunzel sau Scufița Roșie vă sună cunoscut, nu-i așa? Toate aceste povești sunt de origine germană. Compozitori precum Beethoven sau Bach sau opere precum Kafka sau Hertha Müller sunt germani. Cunoașterea bună a limbii te va ajuta să înțelegi perioada sau timpul în care scriitorii și-au creat romanele sau compozitorii operele. Dincolo de cuvinte sau de notele muzicale, există povești care explică de ce și care vă vor permite să vă bucurați mai mult de cultura lor.    

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

pixel