Munca excesivă, promovată de un miliardar indian: Săptămâna de muncă să fie de șapte zile. „Dacă vrei să fii în vârful lumii, așa trebuie să lucrezi”
Data publicării:
Un miliardar indian a generat controverse și critici după ce a declarat că angajații care doresc să ajungă în vârful lumii trebuie să muncească 90 de ore pe săptămână, inclusiv în weekend. 

Comentariile lui S.N. Subrahmanyan, un titan al industriei indiene, au fost considerate de mulți experți drept o reflectare a unei mentalități depășite care asociază succesul cu orele lungi de muncă, indiferent de costurile asupra sănătății sau echilibrului între viața profesională și personală.

Declarațiile sale au venit într-un context în care tot mai mulți specialiști și angajați din diverse industrii pun sub semnul întrebării beneficiile unui program de muncă de 7 zile.

Citește și Ce cărți au citit românii în 2024? Creșterea lecturii în rândul tinerilor

 

SURSA FOTO: Freepik.com@yanalya

Cultura indiană a „suprasolicitării” a fost mult timp criticată pentru promovarea unui ritm nesustenabil de muncă, care duce la epuizare și la un impact negativ asupra sănătății mentale și fizice a angajaților.

Ce spun experții despre săptămâna de lucru de șapte zile

De asemenea, referința la modelele de muncă din China, unde programele extinse sunt o practică curentă, a stârnit un val de critici, având în vedere că această abordare a fost deja pusă sub lupă pe plan internațional din cauza efectelor sale dăunătoare asupra bunăstării lucrătorilor, potrivit South China Morning Post (SCMP).

În opinia unor experți, acest tip de mentalitate pune în pericol sănătatea angajaților și nu duce la o productivitate sustenabilă pe termen lung.

„Dacă vrei să fii în vârful lumii, așa trebuie să lucrezi”

SURSA FOTO: Freepik.com@rawpixel.com

Pe de altă parte, subiectul subliniază o problemă mai largă a modului în care societățile moderne definesc succesul și productivitatea, iar criticile la adresa declarațiilor miliardarului subliniază un apel tot mai mare pentru un echilibru mai bun între muncă și viața personală, susținut de angajați din întreaga lume.

S.N. Subrahmanyan, președintele conglomeratului indian Larsen & Toubro, a generat un val de controverse după ce a apărut într-un videoclip în care își îndemna angajații să petreacă mai puțin timp acasă, afirmând că „dacă vrei să fii în vârful lumii, trebuie să lucrezi 90 de ore pe săptămână”.

 

SURSA FOTO: freepik.com@dragonimages

Acesta a subliniat că angajații chinezi sunt un exemplu de dedicație, afirmând că aceștia lucrează 90 de ore pe săptămână, în timp ce muncitorii americani „lucrează doar 50 de ore pe săptămână”.

Criticii au subliniat faptul că, în loc să promoveze un stil de viață sănătos și sustenabil, asemenea declarații riscă să încurajeze o cultură a epuizării, care ar putea avea efecte dăunătoare asupra sănătății fizice și mentale a angajaților.

De asemenea, comparațiile făcute cu China, unde orele lungi de muncă sunt adesea asociate cu un ritm de viață extrem, au alimentat discuții mai largi despre cum ar trebui să arate un loc de muncă modern și echilibrat.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

A fost confirmat primul caz de HMPV din București

INSP a anunțat vineri primul caz de metapneumovirus...



Cele mai noi articole

Întrebări pe care să le pui copilului tău dacă este anxios

Dacă ai urmărit Inside Out 2 sau ai citit comentarii...


Top citite
Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine / FOTO: Freepik.com@Gray StudioPro

Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii”

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode / FOTO: freepik.com @Addictive Stock

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii” / FOTO: freepik.com @nastyaofly

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii”

pixel