Nodul în cearșaf: tehnica de a-i face pe copii să înțeleagă că părinții lor sunt prezenți
Data actualizării:
Data publicării:
A face un nod în cearceaful bebelușului nostru în timp ce acesta doarme este un mesaj de dragoste pentru micuț, care poate simți că părinții îi sunt aproape chiar dacă nu-i vede. Ideea, care răsare pe rețelele de socializare ca un tam-tam, pare să vină de la un tată.

Nodul din cearșaf nu este o simplă poveste care rulează pe web de ani de zile, este un sfat, o modalitate de a crea o legătură sau de a alimenta puterea unei relații. Când muncim este cu adevărat dificil să ne facem simțită prezența în mod constant de către copiii noștri. Sunt profesii care necesită multe ore departe de casă, activități care ocupă timpul liber pentru cei mici, angajamente care se desfășoară în ture și, în consecință, îi obligă pe părinți să fie acasă poate în timpul orelor de școală și să lipsească în weekend.


Dacă cândva părinții erau mai legați de orele de birou, astăzi flexibilitatea este o componentă cheie a societății moderne. Așa cum sentimentele de vinovăție sunt un ingredient constant în viața mamelor și a taților. Cum depășești toate astea? Să fim sinceri, mamele și tații învață pur și simplu să trăiască cu ceea ce nu pot schimba. Și inventează trucuri pentru a-și face copiii să se simtă iubiți și răsfățați, la fel ca „nodul cearșafului”.

2. -imagine fara descriere- (pexels-cottonbro-studio-5895052_52955200.jpg)

Foto: Cottombro Studio/ Pexels

Ce este un nod de cearșaf?


Nodul din cearșaf este un nod, care poate fi făcut cum doriți. Nu există o tehnică precisă. Important este să o faci pe cearceaful bebelușului în timp ce acesta doarme, dacă părintele nu este prezent la culcare.

Se poate întâmpla să vii acasă când copilul este deja în pat și să-l săruți de noapte bună, sărut pe care, evident, nu il observă. Pentru a-l face pe cel mic să înțeleagă că mama sau tata este acasă, poți lăsa un nod într-un loc de pe cearșaf pe care copilul îl poate găsi noaptea sau dimineața. Este un nescris sau un nerostit mesaj de „Sunt aici”, „Mă gândesc la tine”, „Mi-a fost dor de tine”.

Nodul în cearșaf a fost ideea unui tată care muncea ore în șir pentru a-și întreține familia circulă. Povestea circulă pe web de ani de zile. Bărbatul a fost nevoit să plece dimineața devreme și să se întoarcă noaptea târziu, de multe ori fără să-și poată vedea vreodată copilul treaz. Și așa inventase un truc, un fel de mesaj codificat. Noaptea, când trecea pe la copil să-i lase un sărut, a făcut un nod cu colțul cearșafului, pentru a-i comunica fiului său că a fost acolo.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său conform experților / FOTO: freepik.com @freepik

Fraze toxice pe care un părinte nu ar trebui să le spună copilului său, conform experților

pixel