Noile reguli pentru gradația de merit 2024 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial
Data publicării:
La fel ca anul trecut, inspectoratele școlare județene pot decide să primească dosarele candidaților în format letric sau scanate, online, pe o platformă pe care să o pună la dispoziție.

Calendarul și criteriile pentru acordarea gradației de merit 2024 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial, după cum a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, pe pagina de socializare. Spre deosebire de varianta pusă în dezbatere publică, a fost modificat calendarul. Astfel, profesorii, directorii și personalul didactic auxiliar care vor să ia gradația de merit, pentru o perioadă de 5 ani, vor depune dosarele la secretariatele școlilor în perioada 13-21 mai 2024.Ordinul ministrului educației privind aprobarea metodologiei și criteriilor de acordare a gradației de merit ar fi trebuit să fie gata pe 2 aprilie 2024. Inițial, a fost programat să apară pe 1 aprilie 2024.

„Metodologia de acordare a gradației de merit – sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial. Față de forma lansată în consultare publică, cele mai importante modificări vizează graficul desfășurării concursului”, a scris Ligia Deca, potrivit Edupedu.ro

Metodologia de acordare a gradației de merit, fișele de evaluare, precum și calendarul activităților specifice vor fi disponibile după publicarea în Monitorul Oficial pe site-ul Ministerului Educației”, se arată în informarea Ministrului Educației.

La fel ca anul trecut, inspectoratele școlare județene pot decide să primească dosarele candidaților în format letric sau scanate, online, pe o platformă pe care să o pună la dispoziție.

În proiect, o noutate se referă la prevederea conform căreia folosirea de înscrisuri false în componența dosarului pentru obținerea gradației de merit, constatată de instituțiile cu drept de control, ca urmare a unor sesizări, atrage după sine anularea acordării acesteia și recuperarea sumelor încasate până la data la care a fost constatată, potrivit sursei citate.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Ministrul Educației: „Gramatica trebuie readusă la liceu”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, spune...

Cei mai puțini copii născuți din ultimii 100 de ani

Tot mai puțini români decid să devină părinți.

Burse școlare pentru elevii români

Plata burselor școlare în februarie 2025. Elevii primesc peste 350 de lei...



Cele mai noi articole

Top citite
Numele clasic de fată care este la modă în 2025 / FOTO: Freepik.com@ fxquadro

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Părintele Pimen Vlad „De ASTA sunt vinovați părinții în educația copiilor” / FOTO: Captura video Youtube@ Acasa la Măruță

Părintele Pimen Vlad: „De ASTA sunt vinovați părinții în educația copiilor”

pixel