Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon
În primii ani de viață este normal ca bebelușul să se trezească frecvent în timpul nopții. Copiii au un ciclu de somn diferit de cel al adulților.
Adesea, nou-născuții au probleme cu somnul chiar dacă sunt epuizați; acest lucru îi face să plângă în timp ce dorm. Unii chiar încearcă să se culce din nou, dar nu pot pentru că nu știu cum. Motivul? Au nevoie de tine.
La fel ca și adulții, ei visează și majoritatea viselor lor sunt asociate cu experiențele lor.
Nou-născutul trece prin diferite faze de somn care fac parte din procesul său de dezvoltare, cum ar fi trezirile nocturne. Acestea pot fi ușoare, cum ar fi atunci când nou-născutul sughiță sau face un geamăt ușor.
Cu toate acestea, pot apărea plâns mai perseverent și supărător care, prin urmare, provoacă mai multe modificări la nou-născut. Aceste cazuri sunt cunoscute ca terori nocturne.
În ambele împrejurări, se repetă același comportament: când mama ajunge să aibă grijă de nou-născut, își dă seama că, chiar dacă plânge, el încă doarme. Această tulburare apare atunci când copilul este în faza de somn lent, numită Non-REM.
În faza Non-REM, nou-născutul este scufundat într-un somn profund. Prin urmare, el nu se poate trezi complet și nu realizează pe deplin ce se întâmplă.
Când bebelușii plâng în somn, se pot simți agitați, confuzi și speriați și nu sunt capabili să reacționeze la stimuli externi. Terorile nocturne sunt de scurtă durată. Acestea durează câteva minute, până când nou-născutul adoarme din nou.
Cu toate acestea, dacă este o trezire confuză, poate dura 5 până la 15 minute. Dacă încerci să consolezi copilul, situația se înrăutățește și episodul devine mai lung.
Foto: Anna Shevts/ Pexels
Dacă nou-născutul plânge, dar are ochii închiși, idealul este să ai răbdare, să aștepți și să observi. Doar pentru că plânge sau scoate zgomote nu înseamnă că se va trezi. Atâta timp cât are ochii închiși, este semn că încă doarme.
Este esențial să acordați atenție sunetului plânsului atunci când nou-născuții plâng în somn. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți de ce au nevoie.
S-ar putea să simtă frig sau foame, iar dacă nevoile lor de bază nu sunt satisfăcute, nu vor putea să adoarmă repede. Este esențial să te ocupi de asta imediat, astfel încât ei să se simtă mai bine.
Când aceste treziri au loc în zori, va fi necesar să acționăm calm și tăcut pentru a nu trezi mai mult nou-născutul. Fii atent la nevoile lui cu calm și evită să aprinzi lumini foarte strălucitoare astfel încât să înțeleagă că trebuie să doarmă noaptea.
În cele din urmă, ia în considerare că dacă nou-născutul face ceva zgomot în timpul somnului, este absolut normal. Pe de altă parte, dacă copilul plânge sau geme, ar trebui să încercați să înțelegeți dacă este treaz sau nu.
Cel mai important sfat este să nu încercați să treziți copilul în timpul acestor accidente nocturne. O strategie cheie este să taci cu el și să aștepți să se calmeze.
Pe scurt, aceste treziri pot apărea spontan, dar pot fi provocate și de niște stimuli externi. De exemplu, acestea ar putea fi cauzate de un zgomot persistent sau de o schimbare a poziției în pat. Prin urmare, se recomandă evitarea oricărui tip de perturbare în timpul orelor de odihnă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Pe măsură ce temperaturile...
Preot profesor univ. dr. Radu...
Magia Crăciunului este deja...
Raluca-Emima Vasilciuc și...
Nu există nicio modalitate mai...