Nu ai nevoie de discursuri motivaționale! Aceste gesturi mici de zi cu zi îți ajută copilul să-și dezvolte o încredere de sine puternică
Data publicării:
Psihologul Jazmine McCoy, cunoscută pe rețelele sociale drept The Mom Psychologist , oferă opt sfaturi pentru părinții care vor să-și ajute copiii să își construiască o încredere solidă în propriile forțe.

Fiecare părinte își dorește ca propriul copil să aibă încredere în sine. Însă, cultivarea acestei încrederi nu este întotdeauna un proces simplu.

Într-o postare publicată pe contul său de Instagram urmărit de peste un milion de persoane, psihologul Jazmine McCoy a împărtășit opt recomandări practice pentru părinții care vor să sprijine dezvoltarea încrederii de sine la copii, notează parents.fr.

CITEȘTE ȘI „Sunt expert parenting și iată LISTA cu lucrurile pe care NU le fac niciodată cu proprii mei copii”. Cele mai populare și ineficiente strategii de educație a celor mici

8 momente simple din fiecare zi care ajută copilul să-și dezvolte încrederea în sine

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Nu este nevoie de discursuri mărețe sau de gesturi spectaculoase pentru a ajuta un copil să se simtă capabil. De multe ori, acțiunile mici și constante din viața de zi cu zi pun, în timp, bazele unei stime de sine sănătoase.

O privire atentă, o ureche care ascultă cu adevărat, o mică responsabilitate încredințată... Toate aceste momente discrete, dar pline de putere, îi transmit copilului mesajul că este valoros.

Iată opt exemple concrete:

Lăsați-i să-și comande singuri mâncarea la restaurant.

Cereți-le ajutorul pentru a rezolva o problemă reală.

Expuneți lucrările lor artistice într-un loc vizibil.

Amintiți-le un detaliu pe care vi l-au împărtășit acum câteva zile.

Oferiți-le o responsabilitate importantă în gospodărie.

Lăsați-i să vă învețe ceva ce ei știu deja bine.

Întrebați-i ce părere au despre deciziile luate în familie.

Arătați interes real față de pasiunea lor actuală.

Sfaturi validate de părinți

În comentariile de la postarea psihologului Jazmine McCoy, mulți părinți au confirmat că aceste recomandări funcționează cu adevărat.

„Cu cât ne implicăm copiii mai mult în viața de zi cu zi, fie că e vorba de treburi casnice sau de luarea unor decizii, cu atât ei se simt mai văzuți și auziți. Acest lucru se reflectă direct în încrederea lor în sine”, a scris un utilizator.

O altă mamă, care a pus în practică ultimul sfat oferit de Jazmine McCoy, povestește cu umor: „Nu credeam că o să învăț atât de multe despre Pokemon!”

Alți părinți spun că simplul fapt de a-i lăsa pe copii să-și comande singuri mâncarea sau să anunțe chelnerul dacă au nevoie de ceva le-a crescut mult încrederea și i-a făcut mai puțin timizi.

Acum știți câteva metode simple și eficiente pentru a-i ajuta pe copiii voștri să devină mai siguri pe ei!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Lucrurile pe care psihologii îi roagă pe părinți și bunici să NU le mai facă. Ce efecte au asupra copiilor

De ce nu ar trebui să fie notate materiile vocaționale în școli. Elvira Deatcu: „Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală”

Lucruri pe care copiii adulți le resimt în tăcere față de părinții lor, dar rareori le spun cu voce tare

Răsturnare de situație în cazul bebelușului furat de la maternitatea din Bacău: Povestea din spatele întâmplării e revoltătoare, procurorii au aflat detalii tulburătoare

pixel