Nu ar trebui să lași niciodată copilul să petreacă timp pe ecran în ACEST moment cheie al dezvoltării sale
Data publicării:
Într-o perioadă în care recomandările sunt clare cu privire la limitarea timpului pe ecran al copiilor, realitatea este adesea mai complicată.

Ai văzut recomandări de la organizații precum Academia Americană de Pediatrie, care spun că micuții sub 2 ani nu ar trebui să aibă aproape deloc timp pe ecran, iar pentru copiii mai mari timpul pe ecran trebuie monitorizat și limitat.

Dar doctorii și psihologii care fac aceste recomandări nu sunt lângă tine când întreaga familie are gripă sau când ai nevoie disperată de un pic de somn.

Sursa foto: Freepik.com@freepik

Citește și „Superman Challenge”, provocarea de pe TikTok care a băgat 20 de copii în spital într-o singură zi

Vestea bună este că experții sunt de acord că un surplus ocazional de timp pe ecran nu va dăuna copilului tău.

Vestea proastă este, însă, că aceștia sunt de acord și că nu ar trebui să pornești un ecran în momentul în care ești cel mai disperat pentru tipul de alinare pe care îl oferă acesta.

Când un copil face o criză de furie, „suptul digital” al unui dispozitiv poate opri țipetele pe moment, dar vine cu un cost pe termen lung.

La fel ca mersul și vorbitul, auto-reglarea este o abilitate pe care copiii o învață treptat, prin practică constantă, iar mulți dintre noi, chiar și ca adulți, o întâmpinăm cu dificultăți.

Abilitățile de auto-reglare includ gestionarea furiei sau frustrării, amânarea recompenselor și menținerea concentrării, potrivit HuffPost.

Ce spun studiile

Sursa foto: freepik.com@freepik

Un studiu recent a arătat că atunci când părinții folosesc dispozitive pentru a liniști copiii, aceștia dezvoltă o auto-reglare mai slabă pe termen lung.

Copiii care aveau acces frecvent la dispozitive pentru a-și calma crizele de furie au manifestat mai multă furie și un control mai scăzut asupra comportamentului.

În intimitatea propriei tale case, este posibil — deși neplăcut — să lași o criză de furie să își urmeze cursul. În cele din urmă, copilul se va liniști și va înceta să țipe, chiar dacă nu faci nimic.

Totuși, există lucruri pe care le poți face pentru a accelera acest proces și a ajuta copilul să învețe abilități de auto-reglare care pot opri o criză înainte de a începe.

Vezi și Cyberbullying-ul: Cum ne protejăm copiii de hărțuirea online

Tovah Klein, psiholog și director al Centrului pentru Copii Mici de la Barnard College, a subliniat importanța învățării reglarii emoțiilor prin părinți și îngrijitori.

Klein a subliniat că acest proces poate fi unul lung și neregulat: „Este nevoie de mult timp pentru a învăța complet gestionarea emoțiilor, iar chiar și atunci când un copil se descurcă mai bine, dacă este obosit, copleșit, stresat sau îngrijorat, va avea nevoie de mai mult ajutor.”

Părinții îi ajută pe copii să își recunoască emoțiile etichetându-le, spunând, de exemplu, „Ești foarte supărat acum!” sau „Această piesă de puzzle nu se potrivește, ce frustrant.”

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon / FOTO: freepik.com @EyeEm

Nume rare inspirate de iarnă, alegeri îndrăznețe: Prenume cu personalitate, perfect potrivite pentru micuții născuți în acest sezon

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

pixel